algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L’OCB celebra la rectificació del Govern amb relació al requisit de català a la sanitat pública

La junta directiva de l’OCB s’ha reunit amb caràcter d’urgència per analitzar la rectificació del Govern balear sobre l'exempció del requisit d'acreditar coneixements de llengua catalana pel personal sanitari. Joan Miralles, president de l'entitat, ha manifestat que «quan hi ha voluntat, s’arriba a acords». Així, l’Obra Cultural Balear, que du seixanta anys «encapçalat la mobilització social per a que el català torni a ser un requisit a la sanitat pública», celebra aquest anunci com una victòria col·lectiva.

Així mateix, la junta directiva manifesta que l’OCB estarà atenta a la forma com el Govern implementarà la rectificació anunciada aquest dimecres. L’entitat s'ha mostrat disposada a negociar amb el Govern una modificació de la legislació vigent en la matèria, encaminada a «evitar que una situació semblant es torni a produir». L'objectiu final és el respecte al requisit lingüístic, «perquè sense la capacitació lingüística del personal sanitari, els pacients no poden exercir els seus drets lingüístics».

La reunió neix de l'anunci que el Govern estima parcialment els recursos de reposició interposats per l’entitat contra les bases generals de les convocatòries de concurs oposició i concurs extraordinari, en el procés d’estabilització d’interins de l’IBSalut. L’OCB defensava que l’IBSalut havia aplicat, de forma contrària a la legalitat, una exempció massiva de coneixements de català a 2.238 professionals sanitaris. Ara el Govern rectifica i, al menys, reconeix que a 34 d’aquestes categories aquesta exempció estava mal aplicada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llull, fa dervers d'un any
Ni entitats ni partits polítics defensen realment la llengua catalana. Tot és màrketing.
Valoració:1menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Parecen la reunión de una secta de iluminados. Vaya fachas.
Valoració:-7menosmas
Per S'ha de canviar la llei, fa dervers d'un any
Molt poca gent en parla; però crec que vàrem badar, gairebé tots, quan es preparava i es va aprovar la llei que permet les exempcions i no vàrem fer la pressió que s'ha fet ara corrents i a mitges; o sigui, malament, ja que encara n'hi haurà, d'exempcions mal aplicades.
Valoració:2menosmas
Per Molt bé!, fa dervers d'un any
Moltes gràcies OCB.
Valoració:4menosmas
Per un veí, fa dervers d'un any
Hi ha gent, que després de dos anys, no s'han molestat en fer ni tan sols un curs de català, i continuen en el seu lloc. Això és paper banyat.
Valoració:5menosmas
Per Han fet via, fa dervers d'un any
Han fet via a celebrar que hi haurà un munt de gent que se podrà presentar a les proves i ocupar-les sense saber català. Vol dir que aquest fet no és un retrocés? Faran bé a estar vigilants perquè d'entre tota la gentada que durany anys ha gaudit d'una moratòria de dos anys, mai no hem arribat a aclarir si l'han arribat a aprende.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente