cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

La consellera de Sanitat es mostra disposada a «fer propostes per a fomentar l'ús del català», però no a rectificar l'exempció

La consellera proposa un «acompanyament» perquè qui no tengui el títol del català l'obtengui en dos anys

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha expressat aquest dimecres la voluntat de «fer propostes per a fomentar l'ús del català» en la sanitat, encara que ha recordat que la convocatòria s'ha fet «conforme a la llei de normalització lingüística, que permet excepcionar les categories deficitàries».

La consellera ha recordat l'existència d'un decret específic per a Salut que regulava el coneixement del català, que va ser derogat, i ha insistit en la seva intenció d'escoltar propostes per a impulsar l'ús de la llengua catalana en el sector. A més, ha indicat que actualment estan revisant les persones que s'han presentat al procés d'estabilització per apreciar-ne el nivell de català i fer un acompanyament perquè, qui no acrediti cap títol, pugui obtenir-lo en dos anys.

«Volem fomentar en positiu l'ús del català en l'àmbit sanitari i tenim reunions permanents per a arribar a acords, com hem fet aquests vuit anys», ha emfatitzat Gómez, que ha avançat, al seu torn, la possibilitat de plantejar una norma que exigeixi aquest requisit, com es va fer amb el decret. Amb tot, no ha precisat en què consistiria aquest «acompanyament» ni quines conseqüències suposaria no aconseguir el títol de català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
A tots els sanitaris en general, vos fan un mal favor i vos diuen BENEIT a la cara. Està clar que després, cada un podrà fer el que vulgui, manco...el mes important : entendre el pacient que parli català.. o tampoc els alamans? Danesos pot ser ? Francesos ? Suecs ? Polonès? Doncs heu de saber que això es una DISCRIMINACIÓ LINGÜÍSTICA que la vostra CONSTITUCIÓ NO VOS PERMET, dins territori BALEAR. Aquí el castellà es COOFICIAL amb el CATALÀ. El CASTELLÀ, no es llengua OFICIAL, ES COOFICIAL. Apa doncs, a estudiar un poquet si no voleu denúncies.
Valoració:4menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
Quin desastre!
Us queden un parell de telediaris...
En 8 anys de Pacte de Traïdors, heu fet bons els gorans peperos i la guarda de fatxes de Vox.
Valoració:7menosmas
Per Rostoll, fa dervers d'un any
Tal vegada es pensen que van sobrats de suport per seguir governant d'aquesta manera.
El poble te la darrera paraula.
Valoració:11menosmas
Per No és ver, fa dervers d'un any
No és ver que els que defensen la imposició del castellà són les dretes, són de les dretes i de les esquerres. És per aquest motiu que n'Armengol i companyia s'han carregat la política lingüística en defensa del català. No intenteu embullar la gent perquè la gent és més viva del que vos pensau i per això n'hi ha molta que està molt emprenyada.
Valoració:12menosmas
Per No calculen bé, fa dervers d'un any
Els ha pujar tant als seus caps socialistes, l'èxit electoral de les passades eleccions, que no son capaços de deduir que els que els escridassen quan fan discursos, perque no parlen "en Español', o els que volen que els metges només parlin en Foraster Imposat als seus pacients, no els voten a ells, sinó a les dretes.
Valoració:10menosmas
Per Fins al TUE, si fa falta, fa dervers d'un any
Que ho decideixin els tribunals

Valoració:14menosmas
Per buf, fa dervers d'un any
Que te vote Txapote!!!
Valoració:12menosmas
Per Inca, fa dervers d'un any
Si se comporta com el PP, i aplica polítiques com el PP, deu ser que és el mateix que el PP. PPSOXE. Tenguem ben present, com ja han dit més d'un i més de dos experts, que després del que ha passat aquests darrers anys a nivell Estatal, si no fos perquè som a la UE, ja estaríem immersos en una dictadura com la de Primo de Ribera (i recordem que el PSOE no era dels partits més mal vists per aquella dictadura tampoc)
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente