algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

El Suprem espanyol ordena la repetició d'un judici contra quatre polítics sobiranistes i reconeix la «falta d'imparcialitat de dos magistrats»

El Tribunal Suprem espanyol ha ordenat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que repeteixi el judici contra els quatre membres de la mesa del Parlament que va aprovar les lleis de desconnexió del 2017, ja que reconeix que la «falta d'imparcialitat de dos magistrats».

Es tracta del procés que va culminar amb la sentència contra els exvicepresidents primers de la mesa Lluís Corominas i Lluís Guinó, l'exsecretària primera de la mesa Anna Simó i Ramona Barrufet, exsecretària quarta.

El Suprem considera que s'ha vulnerat el dret a un tribunal imparcial dels acusats pel fet que dos dels magistrats, Jesús María Barrientos i el ponent de la sentència, Carlos Ramos Rubio, havien exterioritzat en actuacions prèvies una presa de postura explícita sobre qüestions que després varen constituir objecte essencial del judici.

Aquesta falta d'imparcialitat la va denunciar l'exsecretària de la mesa Anna Simó, que va presentar un recurs a l'alt tribunal al qual es varen sumar els altres condemnats.

Començar amb el marcador a zero

Simó considerava que els magistrats que la varen jutjar no eren imparcials perquè ells mateixos havien admès la querella i el recurs de súplica. Ara el Suprem els dona la raó i ordena al TSJC que repeteixi el judici amb un altre tribunal.

En la sentència que ara queda anul·lada, als polítics se'ls va imposar 1 any i 8 mesos d'inhabilitació i multa de 30.000 euros a cadascun per delicte de desobediència. El TSJC va absoldre una cinquena acusada, Mireia Boya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jo ja m'embull, fa dervers d'un any
Aquests polítics deven ser els que se negaren a respondre a les preguntes dels ultres de VOX, que per això els castigaren. O és per una altra injustícia?
Valoració:1menosmas
Per antifa, fa dervers d'un any
I qui voldria que fos jutjat per gent que molts dels quals sabem que són gent parcial, intolerant, corrupta, feixista, i anticatalanista ?
Doncs molts d´aquests avui encara exerceixen, quan haurien d´estar reclosos de per vida a la seu de la faes, sens poder-ne sortir ni treballar.
Valoració:3menosmas
Per 2000, fa dervers d'un any
@Claro que si,guapi: Mentre tinguem de aguantar aquests tribunals tan polititzats tenim dret a rebutjar-los quan ho fan malament i a estar satisfets quan ho fan be.
Valoració:9menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
Jo me demanaria perquè?? per voluntad pròpia no crec que sigui, els han enganxat en qualque ficada de pota de les seves, Europa ja els ha llegit la cartilla varias vegades .
Salut i República Catalana cada cop més aprop.
Valoració:10menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Una gran bofetada a los separatistas y una gran lección de nuestra magistratura porque, tal y como dice el dicho, "de sabios es rectificar".
Valoració:-9menosmas
Per No patiu, fa dervers d'un any
No patiu que no repetiran el del president Torra.
Valoració:10menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Vale.
Entonces el Supremo hoy sí que mola, no?.
Tan españolazo y tal?.
Valoració:-10menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
El circ de la gran justícia espaÑola....., olééééee !
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente