cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Més de 60.000 persones es manifesten a Barcelona per reclamar la implementació dels resultats del referèndum de l'1-O

L'independentisme torna a mostrar la seva capacitat de mobilització. Aquesta vegada amb un acte a Arc de Triomf convocat per AMI, Intersindical, Cambra de Comerç de Barcelona, Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana i el Consell de la República que n'ha estat l'organitzador. Més de 60.000 persones han omplert el Passeig Lluís companys davant l'Arc de Triomf.

Hi ha hagut intervencions de totes les entitats i també les de la presidenta Carme Forcadell, que presidia el Parlament durant el referèndum, el batle imputat per l'1-O de Crida per Sabadell, Maties Serracant, i el president Carles Puigdemont. L'acte també ha comptat de les actuacions musicals de Miquel Abres, Gemma Humet i Pepet i Marieta. La presentació ha anat a càrrec de Sergi Mateu i Núria Cadenes.

El President Puigdemont, durant la seva intervenció, ha assegurat que «el referèndum ja el vam fer, és vàlid i no cal tornar-lo a fer. Votar, ja vam votar.» A més, ha afegit que «tota aquella narrativa que pretén infantilitzar el moviment, que pretén aigualir el que va ser una victòria rotunda i perfectament planificada i executada, és profundament injusta i interessada.»

Puigdemont, des de l'exili, ha explicat que «teníem la legitimitat d’emprendre el camí per materialitzar la independència de Catalunya. I sabíem, també és important de recordar-ho precisament avui, que havíem trobat la fórmula de la victòria.» Per acabar, ha conclòs «tot allò que s’aparti d’aquesta fórmula i d’aquella legitimitat, afebleix i allunya l’horitzó.»

Puigdemont ha fet una referència indirecta a la taula de diàleg. «Hi ha una taula de la qual hem d’estar encadenats i de la qual no ens hauríem d’alçar mai: la taula de diàleg entre nosaltres, entre els germans d’Esquerra, Junts per Catalunya, la CUP, d’Òmnium i l’Assemblea».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
Ñooordoooos, llegiu la resonancia internacional de la manifestació a l'Arc del Triomf i a la Tarraco Arena al concurs de collas castelleras.
Salut i República Catalana per arrancar al 2.023
Valoració:5menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
Al TN diu 10.000
Valoració:0menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any
60.000?.
Ni la mitat.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente