muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.33°
12°

Més per Menorca proposa que la feina parlamentària de la Llei Reserva de Biosfera es faci a Menorca

Més per Menorca ha proposat aquest dimecres que la tasca parlamentària sobre la Llei Reserva de Biosfera es faci a Menorca. Aquesta possibilitat està contemplada al Reglament del Parlament per a ocasions especials.

En concret, els menorquinistes han proposat que tant la Ponència que debatrà la llei -formada per nou diputats i que s’ha constituït aquest dimecres–, com la Comissió que votarà el text que anirà a Ple, es puguin reunir a Menorca.

El diputat Josep Castells ha explicat que l’objectiu és doble: d’una banda, «descentralitzar el Parlament i donar la possibilitat als menorquins i menorquines que puguin assistir als debats que es faran al voltant d’una llei «essencial per a la ciutadania de Menorca i que marcarà el nostre futur en tots els àmbits»; i, d’altra banda, ser més sostenibles «econòmica i mediambientalment, ja que és més sensat desplaçar tres diputats mallorquins a Menorca que no pas sis diputats menorquins a Mallorca».

Els membres de la Ponència –que es fa a porta tancada– s’han mostrat a favor de fer alguna de les sessions a Menorca. Però la proposta dels menorquinistes és més ambiciosa, perquè contempla que també la Comissió que ha de dictaminar la llei –que sí que és una sessió oberta al públic– es faci a Menorca.

El diputat Josep Castells ha dit al respecte que hauria de ser així «per la importància social i simbòlica d’aquest debat, ja que permetria als ciutadans menorquins poder conèixer de primera mà els posicionaments dels diferents partits sobre la Llei Menorca Reserva de Biosfera».

Aquesta darrera proposta, que la Comissió també es faci a Menorca, ha quedat pendent d’un debat posterior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.