algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

El PP obté una històrica majoria absoluta a les eleccions andaluses

200883

Aquest diumenge s'ha produït una contundent victòria del Partit Popular a Andalusia que ha aconseguit la majoria absoluta a les eleccions i no dependrà dels vots de Vox ni de cap altra formació per poder formar govern i desenvolupar el seu programa.

Juanma Moreno, líder de la formació conservadora, s'assegura la majoria absoluta amb 58 diputats. El PSOE-A obté pitjors resultats que el 2018, perd tres diputats i es queda amb 30 escons i la formació neofeixista Vox puja a tercera força al parlament andalús amb 14 escons.

Pel que fa a les esquerres, la coalició Per Andalusia, on s'integra Podem, obté 5 parlamentaris, i Adelante Andalucia, espai liderat per Teresa Rodríguez, aconsegueix 2 diputats. Quan aquestes formacions varen anar plegades, l'any 2018, varen obtenir 17 escons.

Dela seva banda, el partit Ciudadanos queda fora del Parlament. El seu cap de llista a les eleccions del 19J, Juan Marín, ha dimitit en plena nit electoral

L'abstenció ha estat una de les claus de la jornada. Un 45,52% dels electors no han anat a votar, més de dos punts per sobre de l'abstenció del 2018. La participació ha baixat en totes les províncies andaluses, tot i que la dada de participació al matí era positiva.

Eleccions anticipades

Aquest diumenge, 6,6 milions d'andalusos estaven cridats a les urnes, en unes eleccions anticipades. El líder del PP andalús confiava que el 19J servís per consolidar el gir a la dreta iniciat el desembre del 2018, amb la victòria del PP i la desfeta del socialisme després de quatre dècades.

El resultat, un mapa de les vuit províncies andaluses amb majoria conservadora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí, fa dervers d'un any
Tic tac
Tic tac
Valoració:2menosmas
Per És vot útili res més, fa dervers d'un any
És que ha sigut la menera que han trobat els ciutadans andalusos, de fer-li a VOX el cordó sanitari que no volen fer els polítics ni les institucions: Votar al.PP amb el nas tapat..
I com que durant tota la campanya, el senyor Moreno Bonilla se l'ha passada dient a la gent que la única manera de no tenir a VOX en el govern autonömic era votant-lo massivament a ell per tenir majoria absoluta, fins i tot va demanar el vot per ell als votants del PSOE i de tota l'esquerra. I afegint l'egoísme del PSOE i de tota l'esquerra, de no estar disposats a ajudar al PP en cas de. guanyar les eleccions sese majoria absoluta, per no haver de de pactar i fer govern amb VOX, la bona gent, per no tenir a la Olona a dins del govern d' Andalusia fent desastres per , ha votat massivament al PP.
Però els d'aqui que no se facin massa ilusions, perque Moreno Bonilla és un senyor educat, amable i que no té cap aspecte d'ultra, qualitats que no ténen cap dels gonelles cridaners i mentiders que el PP balear ha posat darrerament a càrrecs de lideratge.
I per una altra banda, els illencs som bastant més complicats, descreguts malpensats i "molt nostros" perque ens facin fer el que volen, fent-mos por de l'home del sac o del "Coco".
Valoració:-2menosmas
Per Demòcrates fake, fa dervers d'un any
Només som demòcrata si guanyen els meus. Tot correcte.
Valoració:0menosmas
Per A mi també, fa dervers d'un any
A mi també em passa el mateix però en un altre sentit. Cada dia em costa més creure en la democràcia per la decepció que em produeixen aquests que diuen que són d'esquerres però que en allò que és bàsic es comporten com les dretes.
Valoració:3menosmas
Per Joan de Palma, fa dervers d'un any
Amb aquests resultats se'm fa cada cop més dificil creure en sa democrácia.😤
Valoració:0menosmas
Per Seguiran amb lo mateix de sempre, fa dervers d'un any
Andelante cong la corrusióng !
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente