cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Margarita Robles diu que el monòlit de Maó «en memoria de los caídos por Dios y por España en la santa cruzada contra el comunismo» compleix amb la Llei

La ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, ha recordat aquest dimarts al Grup Parlamentari del qual forma part Esquerra Republicana al Senat que el monòlit de Maó construït el 1939 «en memòria dels caiguts per Déu i per Espanya en la santa creuada contra el comunisme» compleix actualment amb la Llei de Memòria Històrica.

En el Ple del Senat, Robles ha respost una pregunta formulada per la senadora Elisenda Pérez Esteve, d'ERC, que s'ha interessat per quan té el Govern espanyol previst retirar aquest monòlit. La titular de Defensa ha recordat que, el 2009, la comissió tècnica de la llei va determinar que algunes inscripcions o làpides podien atemptar contra la llei, per la qual cosa varen ser suprimides.

En concret, el 2009 es va incorporar l'escut d'Espanya 'constitucionalista' actual i es va canviar la frase que deia «pels caiguts per Déu i per la pàtria» per a posar «en honor a tots els que varen donar la seva vida per Espanya».

Per a Pérez, es tracta d'un intent de «maquillar la història» i ha advocat per «contar la veritat perquè no torni a repetir-se», com ha ocorregut «en la resta de l'Europa democràtica», i ha insistit que es tracta d'un «monument feixista» situat «en un terreny propietat del Ministeri de Defensa» que va ser aixecat «forçosament per presos republicans, amb materials espoliats».

Robles ha indicat que, amb la retirada a «aquestes al·lusions» del monument, actualment el monòlit «entra dins de la Llei» de Memòria Històrica i ha garantit que, si la normativa es modificàs, «se li donaria compliment estricte». A més, la titular de la cartera de Defensa ha expressat la seva «solidaritat» i «la condemna més absoluta» al Franquisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per fum, fa dervers d'un any
sí, és clar. Un lapsus evident.
Valoració:1menosmas
Per Escach, fa dervers d'un any
En tot cas serien els MENORQUINS, sr. fum...
Valoració:1menosmas
Per Increïble, fa dervers d'un any
Quina llei?
Valoració:3menosmas
Per Clar, fa dervers d'un any
Clar, els aliats de Més al govern autonòmic i a Madrid, defensen el règim del 78, el règim monàrquic.
Valoració:3menosmas
Per qun fum que escampen per no afrontar le realitat, fa dervers d'un any
però si els mallorquins volguessin esbucar-lo, qui els ho hauria d´impedir, a part dels 4 nazistoides del barri ?
Valoració:6menosmas
Per És preocupant, fa dervers d'un any
Aquesta senyora estaria més còmoda al PP o fins i tot a VOX. Perque un partit socialista, per "descafeinat" que sigui, si ella té aquestes idees, d'tan de dretes i franquistes, la predidència d'un ministeri important d'un govern d'esquerres no és el seu lloc.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente