algo de nubes
  • Màx: 10.46°
  • Mín: 7.47°
11°

Joan Mas 'Collet': «La victòria del Sinn Féin és un senyal inequívoc del camí a seguir: una Europa dels pobles i per a les persones»

199087

El diputat de MÉS per Mallorca al Parlament Joan Mas 'Collet' ha valorat en el Dia d'Europa quines són les fortaleses, oportunitats i també les amenaces i debilitats en la construcció del projecte europeu. «Construir una Europa dels pobles i per a les persones és el camí per a evitar l'amenaça de la tornada del feixisme. El projecte de la Unió commemora la derrota d'una idea d'Europa excloent, xenòfoba i genocida, per tant, les institucions europees han de recuperar aquest esperit antifeixista».

El diputat ecosobiranista ha recordat que les institucions europees tenen un deute pendent amb els catalanoparlants. «Reconèixer el català a Europa és reconèixer que al projecte europeu hi cabem tots», ha declarat Joan Mas i ha insistit en la idea que Europa ha d'apostar pels pobles i les persones. «La victòria del Sinn Féin a Irlanda del Nord posa de manifest que existeixen projectes polítics que conflueixen en defensar els interessos i els drets de la gent amb el respecte a les identitats dels pobles que conformen la realitat europea», ha remarcat.

'Collet' ha destacat que Europa ha de ser «part de la solució dels problemes de la gent Entre tots i totes hem d'apostar per l'Europa dels fons Next Generation, la de garantia de drets, la de la igualtat, l'Europa de l'Estat de Benestar, l'Europa verda» i oblidar l’Europa «insolidària i al servei dels grans interessos econòmics, l'Europa de les retallades, la del rescat bancari, en definitiva l'Europa del Partit Popular i Vox».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Les estructures evolucionen o moren, fa dervers d'un any
Dins del marc de la Unió Europea com a potència econòmica o en un futur també militar, els estats-nació artificials, restes de diferents imperis d'altres temps, que alhora estan subdividits en províncies, lànders, comunitats autònomes, regions,cantons, etc. ja comencen a fer nosa i a interferir en la bona marxa de la Unió.
Per aquest motiu, de cada cop s'aniran esveint les fronteres nacionals i quedaràn els països naturals com a provincies d'Europa.
Valoració:-3menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any
Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)

“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.
Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any
"Per a la tasca que hem de dur a terme cal que somiem una pàtria. Però l'hem de somiar com hauria volgut el poeta Pere Quart: completa. De Salses fins a Guardamar i de Fraga fins a Maó." Josep Maria Llompart (1991)

Pissarra_1992_n065.pdf

Valoració:1menosmas
Per un solo pais, fa dervers d'un any
El Sinn Feinn que en el pasado tuvo fuertes lazos con el I.R.A., lo que busca es la unión de las dos Irlandas en un solo pais y una vez conseguido formar parte de la Comunidad Europea y no como ahora donde hay muchos problemas por solucionar, precisamente por su situación.
No quieren, ni los unos ni los otros, un pais divido, como muchos de los que pululan por estos pagos y que para mas cachondeo ven fascistas por todas partes.
Valoració:-1menosmas
Per De Salses a Guardamar i de Fraga a l'Alguer, fa dervers d'un any
La primera cosa és reconèixer l'existència del propi poble; en el nostre cas: el poble català.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente