nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

L'eivissenc Josep Costa, entre els espiats en el cas #CatalanGate de Pegasus. El senador Vidal demana si ell és a la llista i si n'hi ha més

L'eivissenc Josep Costa, que va ser vicepresident del Parlament, és entre les persones que se sap que han estat espiades amb el sistema Pegasus, segons les informacions facilitades pel laboratori canadenc The Citizen Lab i publicades per la publicació nord-americana The New Yorker.

El senador de designació autonòmica per les Illes Balears Vicenç Vidal, de Més per Mallorca, ha anunciat «davant l'aberració internacionalment reconeguda que representa l'ús del programari Pegasus per espiar indiscriminadament, polítics, empresaris, advocats i activistes catalans» una bateria de preguntes al Senat.

Aixi, l'ecosobiranista ha recordat que «espiar opositors polítics, com ha quedat demostrat que ha fet l'Estat Espanyol amb polítics i ciutadans de tot tipus a Catalunya, és propi de règims autoritaris» i ha manifestat sentir «una fonda preocupació» pel fet que «l'activitat desenvolupada amb el programa Pegasus» hagi afectat «ciutadans de les Illes Balears».

Per a Vidal «la llista de perjudicats per l'ús de Pegasus per part d'Espanya» afecta col·lateralment «molta més gent, milers de persones probablement, més enllà de la seixantena de persones de la llista d'espiats directes» i ha exigit que «es depurin responsabilitats» davant un fet «que representa una greu vulneració dels drets civils i democràtics de la ciutadania».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa mes de 2 anys
Segur que no ha sortit tota la brutor i segur que hi ha brutícies en les altes instàncies del estat que no coneixerem mai. No es va fer la necessària ruptura amb l'estat franquista i les màfies que controlen les clavegueres policials i judicials segueixen intactes i no descansen mai.
Valoració:5menosmas
Per Segur que no, fa mes de 2 anys
Segur que no han espiat el senador Vidal. El seu partit no inquieta les institucions espanyoles.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente