algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

Neus Truyol: «Pedro Sánchez ha de tornar a la legalitat internacional. Cal un referèndum d’autodeterminació del Sàhara Occidental ja»

MÉS-Estimam Palma presentarà en el ple municipal del proper 31 de març una Proposició per a exigir al Govern espanyol que rectifiqui l'acord a què ha arribat amb el regne del Marroc i que suposa un gir de 180 graus en la seva postura històrica de reivindicar un referèndum d'autodeterminació per al Sàhara Occidental.

Segons la portaveu de MÉS-Estimam Palma, Neus Truyol, «amb aquest canvi de rumb Pedro Sánchez s’afegeix a la política tradicional de les elits espanyoles, començant per la monarquia, de privilegiar les relacions i els negocis amb el regne del Marroc per damunt del compliment de la legalitat internacional».

«El canvi de rumb és una doble traïció per part del Govern espanyol. Una traïció cap al poble sahrauí i una traïció al poble de Mallorca, que sempre s’ha mostrat solidari i a favor del dret a l’autodeterminació del Sàhara Occidental, rompent el consens polític i social», ha afegit la regidora i portaveu municipal de MÉS-Estimam Palma.

Així mateix, Truyol ha assegurat que «resulta incomprensible que el Govern espanyol condemni l’expansionisme rus a Ucraïna i, en canvi, avali l’expansionisme del Marroc al Sàhara Occidental».

És per això que Truyol exigeix una rectificació del Govern espanyol: «Pedro Sánchez ha de tornar a la legalitat defensada per tota la comunitat internacional, que rebutja l'ocupació marroquina. Ha d'acabar amb 50 anys de pactes amb el Marroc que li han permès violar de manera contínua els drets humans dels i les sahrauís». Per a la portaveu de MÉS-Estimam Palma està clar que «cal un referèndum d'autodeterminació del Sàhara Occidental ja. El sofriment i l'abandonament de què ha estat objecte aquesta societat és d'una crueltat inaudita».

Neus Truyol recorda, a més, que el Govern espanyol «ha arribat a aquest acord en un moment en què els seus membres, començant pel mateix president, s'omplen la boca cada dia amb condemnes de l'agressió russa contra Ucraïna. La justa denúncia d'aquesta invasió sembla que no és aplicable en el cas de territoris que, cal no oblidar-ho, formaven part de l'Estat espanyol i els habitants dels quals gaudien de la ciutadania espanyola».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Per ventura, fa mes de 2 anys
Nofret, retòrica, excuses de mal pagador.
Valoració:-4menosmas
Per Congruència?, fa mes de 2 anys
Cal fer un referèndum d´autodeterminació...al Sahara, no, Sra. Truiol?
En canvi, a Catalunya, que s´aguantin!
Valoració:2menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys
Molt bé per Neus Truyol i per MÉS. El tal senyor “per ventura” sembla més interessat en obtenir victòries, que no pas per la racionalitat i la dignitat. No s'ha d' actuar en política per conveniències, cal situar sempre a les persones per davant dels negocis, dels partits i dels interessos puntuals dels estats. No sols importa si guanyem ò no, el més important es reivindicar i fer el que es correcta, estar amb la gent i contra tot tipus de injustícia.

Valoració:2menosmas
Per Marc, fa mes de 2 anys
La senyora Truyols podria passar a l'opisició, per exemple, i tocar una mica el nas d'aquesta manera a l'afectat Hila. Però no ho farà, què us hi jugau? Truyol està tant o més integrada que Vox.
Valoració:-1menosmas
Per Per ventura, fa mes de 2 anys
Per ventura si na Truyol fes perdre alguna votació a Hila, els del PSOE anirien més vius. I que diu Hila diu Pedro Sanchez, cosa difícil perquè Podemos fa govern amb Sanchez. Això de fer-se la foto amb la bandera ja no seveix per res més que per la propaganda partidista.
Valoració:0menosmas
Per el que ja sabiem aquí ara ho sap tot el món, fa mes de 2 anys
Tothom veu necessària unes votacions determinants, tots menys els autoritaris i dictadors. I Espanya ja fa un bon temps que s´ha posat al costats d´aquests darrers.
I és que l´estat espanyol, cada pic fa més fortor feixista, naftalina i descomposició. N´hi ha que han d´estar ben tronats quan esmenten allò de l´orguyo y satisfazión.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente