cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Jurado: «Podemos és la garantia per no ser tan dependents energèticament i pagar menys»

El portaveu de Podemos Palma, Jesús Jurado, ha afirmat aquest dissabte, en un taller sobre el canvi del model energètic, que «la transició energètica és ja un assumpte geoestratègic i Podemos és la garantia per a no ser tan dependents i pagar menys».

Així, el secretari d'anàlisi política de la formació a les Illes i director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern, Pep Malagrava, ha impartit aquest taller participatiu de formació sobre el canvi de model energètic a Palma. Un taller dirigit a militants i que ha estat el primer d'una sèrie que ha organitzat i programat per als pròxims mesos Podemos Palma en la seu del partit a Ciutat.

En la presentació del taller, Jurado ha valorat la transició energètica com «un assumpte que és ja geoestratègic» i ha assegurat que aquesta formació «és la garantia per a no ser tan dependents i pagar menys», fent valdre i com a exemple les polítiques que es duen a terme des de la Vicepresidència del Govern, «vitals per a baixar la factura de la llum i per a lluitar contra el canvi climàtic localment», recordant també que gestionarà una gran quantitat de milions d'euros per a polítiques «per a augmentar la sobirania energètica» en els pròxims anys.

De fet, ha destacat que des que Podemos governa aquesta àrea a les Illes, la potència instal·lada en autoconsums a l'arxipèlag ha augmentat un 325% des del 2018, i el nombre d'instal·lacions d'aquest tipus l'han fet en un 750% respecte al mateix any.

Autoconsums compartits entre edificis públics, comunitats de veïns i cases de particulars que «estan sent un èxit i que baixaran molt les factures de la gent, i a més ho faran amb energia verda», ha afegit Jurado. No obstant això, ha insistit que «fa falta una empresa pública d'energia a nivell estatal com la que tenen altres països de la Unió Europea, i intervenir el mercat ja i els preus».

Aquest primer taller, al qual han assistit uns 30 militants, s'ha centrat en com cada persona, comunitat de veïns, empresa o administració pública poden contribuir a una qüestió «vital i estratègica avui», segons el director general d'Energia, com és el canvi cap a les energies renovables, «per a deixar de dependre dels combustibles fòssils, molt més contaminants, cars i generadors de conflictes a nivell mundial».

En aquest sentit, i entre altres mesures, des de la formació s'ha apostat perquè la Comissió Europea canviï ja el sistema de fixació de preus, «on l'energia més cara marca el preu de tota l'energia» i s'ha argumentat que «la Unió Europea ha de creure en la sobirania energètica en conjunt, com a política geoestratègica i de creixement econòmic, a més de com a política d'acció climàtica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fes el favor d'aturar, fa mes de 2 anys
Ahir vaig escriure aquest comentari i no el publicaren. Provaré de tornar-lo escriure, a veure si el publiquen, o si és que dic qualque cosa de la que no se pot parlar. Li preguntava al multinik que aqui se posa Xisco, que té que veure Alberto Garzón amb la pujada de la factura del llum. Jo crec que si se pot donar la culpa a qualque polític és a Aznar, per haver privatitzat les elèctriques, així com als panxes-contentes que cobren fortunes d'aquestes mateixes empreses energètiques, per estar ficats a dins dels consells d'administració per justificar aquests regals, malgrat no s'atraquin a les oficines ni per casualitat.
I és que mentir sobre fets tan evidents, tractant-nos als que no som de dretes com si fósdim subnormals profunds, és una falta de respecte i d'educació que no els hem de permetre. Perque a sobre de que venen a desbaratar tota la feina que se fa aquí, que s'en riguin miserablement de noltros, és yna falta de respecte.
I jo no som de Podem, hi ha moltes coses d'aquest partit que no m'agraden. Però perque no agradi una manera de fer política d'un determinat grup o d'unes determinades persones d'aquest grup, no hem de consentir que els fatxes mentiders els embrutin amb les seves mentides podrides, perque també ho fan amb tots noltros ja que quan els entra la neura.d'acusar, no ténen límits a l'hora d'inventar-se coses lletges..
Valoració:0menosmas
Per No s'ho creuria ni el més beneit, fa mes de 2 anys
@Xisco: Tu te creus que els altres encara son més curts que tu, i que combregarán amb les rodes de molí de les teves mentides.
De veritat penses, que hi ha qualcú que se creu que l'electricitat ha pujat per mor d'Alberto Garzón, no perque Aznar va vendre les elèctriques a empreses privades, ni tsmpoc per les mòmies d'ex-polítics del PP i PSOE que estan adscrits als consells d'administració d'aquestes empreses, cobrant fortunes per no fer res ni tan sols anar al centre de treball reben el premi per mantindre aquesta situació tan anòmala com corrupta?
Subestimes als altres, penses que tots som oligofrènics, mentres que tu te creus ser un geni. I te passes quatre pobles, mentint i tractant d'enganar a la gent.
Poques coses me repugnen
tant,com parlar amb individus malintencionats, però a vegades l'animalada és tan grossa, que un se sent ifès.



Valoració:0menosmas
Per Quina gràcia, fa mes de 2 anys
Tot està explicat en condicional i en un futur, naturalment prometedor. És a dir, si les coses es fessin d'aquesta manera podríem...i etcètera. Aquests de Podemos no aturen de fracassar.
Valoració:0menosmas
Per xisco, fa mes de 2 anys
lo que tu digas, pero tenemos un ministro de consumo de podemos y desde que estanos han subido la electricidd, el gas, la gasolina,la cesta de la compra, el aceite de girasol,....
Valoració:-2menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys
Podem almenys se preocupen del problemes reals dels ciutadans, així com de donar cursos. de formació en energies. No com altres, que només saben robar, criminalitzar i donar mala vida als ciutadans, o altres que encara fan pitjor, ja que tot el seu programa està enfocat a destruir totes les cultures, llengues i Història que no siguin les castellanes, a suprimir els drets de les dones, de les persones homosexuals o transexuals i dels estrangers que no tenguin el Castellà per llengua materna i que considerin que han d'aprendre a parlar i escriure en Català i conservar el patrimoni cultural de la nostra terra, i a fulminar la democràcia.
En resum: Els que dejecten a Podem. o a MÉS o a qualsevol altre partit democràtic i decent, que s'en riuen dels seus projectes i treballs, a més d'altres coses pitjors, primer que se rentin les seves bocotes i les seves manotes, abans de venir aquí a insultar i a rebentar la feina dels redactors.
Quina obssessió, que ténen amb noltros, awuests dos innombrables!
Valoració:3menosmas
Per segur, fa mes de 2 anys
O sea que Podemos es la garantía de pagar menos y ser menos dependientes.
Vaya por Dios.
Me parece muy bien que se lo crea, pero que lo creamos nosotros (o por lo menos los que nunca hemos votado a esta cosa), es bastante más difícil Por.cierto: esto de la fijación de precios a la energía que consumimos, es algo que lo sabe hasta un niño de teta. Y no serán ellos los que lo arreglen.
Por lo tanto, me quedo como antes. O peor.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente