nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Parlament aprovarà una proposició pionera de denúncia de la «participació implícita i activa del franquisme en l'Holocaust»

Aquest dimarts es debatrà i amb tota probabilitat s'aprovarà, en el Parlament dels Illes Balears, una Proposició No de Llei per reconèixer i condemnar la «participació implícita i activa del franquisme en l'Holocaust».

La proposta va ser registrada el passat dijous –Dia Internacional de Commemoració en memòria de les Víctimes de l'Holocaust– les formacions de Unides Podem, PSIB i Més per Mallorca, amb la finalitat que es reconegui i es condemni, de manera oficial, aquesta cooperació.

Mitjançant aquesta Proposició No de Llei, els Grups Parlamentaris del Pacte demanen que el Parlament faci honor i reconegui el patiment de les persones jueves refugiades del nazisme i de les seves famílies, expulsats durant els anys 40 per ser considerats «indesitjables de la Nova Espanya».

Els partits que sostenen el Govern –Unides Podem, PSIB i Més per Mallorca– insten la resta de forces polítiques del Parlament a que, «de manera unànime», donin suport a la recerca sobre refugiats nazis durant el franquisme a les Balears i en la resta de l'Estat espanyol. A més, demana que aquests estudis siguin públics i es traslladin a les autoritats alemanyes corresponents, en un exercici de preservació de la memòria.

En aquest sentit, han demanat que el Parlament es posicioni de manera clara i reconegui el patiment de les víctimes balears que varen ser deportades, a més de prendre les mesures necessàries perquè s'incorpori al currículum escolar i extracurricular la història dels jueus expulsats de les Balears i republicans assassinats en camps de concentració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un retard massa gran, fa mes de 2 anys
I no podia sortir un poc més prompte ?
Ja fa més de 40 anys que es dictador estirà sa pota !
Valoració:4menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys
Es evident que qualsevol persona que es digui demòcrata i qualsevol partit que, en teoria i per obligació legal, han d'esser demòcrates no poden mirar cap un altre banda i han de votar a favor. Ara veurem que faran alguns.
Valoració:4menosmas
Per xisca, fa mes de 2 anys
Escarrufa, però pens que seria fer justícia. Hi ha persones que encara se senten ufanes i presumeixen per aquest fet, mentre d'altres ho pateixen en silenci.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente