nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

Podemos impulsa una moció als ajuntaments de les Balears per a desenvolupar nous drets feministes

Podemos impulsa aquesta setmana una moció als ajuntaments de les Balears per a desenvolupar nous drets feministes i «assegurar que les polítiques posades en marxa pel Ministeri d'Igualtat es traslladen de manera eficaç al terreny municipal».

En una nota de premsa, la secretària de Feminismos de Podemos Illes Balears, Lucía Muñoz, ha explicat aquest divendres que la nova generació de drets feministes que estan impulsant serà «una eina de transformació del país que ens farà millors i que beneficiarà tant a homes com a dones».

La formació demana, mitjançant aquesta moció, que ja s'ha presentat a diversos municipis, que es desenvolupi el Pla Corresponsables impulsat pel Ministeri d'Igualtat i que s'estudiïn les desigualtats presents a cada municipi per a poder posar en marxa polítiques adaptades per a pal·liar-les.

També s'exigeix ​​posar en marxa aquesta anàlisi de desigualtats a les empreses locals per a poder impulsar posteriorment plans d'igualtat enfocades a aquestes empreses.

En aquest sentit, Muñoz ha afirmat que «els homes també tenen cura i les dones ja ocupen espais de poder, però hem de continuar avançant per a fer de les nostres illes un lloc millor per viure, perquè el feminisme canvia la vida de les persones de manera individual però també de manera col·lectiva».

«El feminisme defensa els drets de tots i totes, defensa l'habitatge digne, la feina sense precarietat, els serveis públics i tot el que sosté el dia a dia de les majories», ha recalcat.

Per part seva, la secretària de Municipalismo de la formació, Esperança Sans, ha explicat que mitjançant aquesta moció volen que els ajuntaments insten el Govern que s'aprovi la Llei de Llibertat Sexual, la Llei Integral per lluitar contra la Tracta d'Éssers Humans i la Llei de Drets Sexuals i Reproductius, amb l'objectiu d'expressar la necessitat imperiosa que existeix que les dones comptin amb els mateixos drets que els homes.

D'altra banda, la formació exigeix ​​que els ajuntaments facilitin la feina de comptabilització de tots els assassinats de dones en sintonia amb el nou Observatori de Feminicidis de l'Estat espanyol, el primer d'Europa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.