cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

MÉS per Mallorca reclama al govern de Sánchez un pla estatal contra el feixisme i l’odi

Coincidint amb el Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, el senador de MÉS reivindica unitat democràtica i consens antifeixista.

El senador de designació autonòmica Vicenç Vidal, de MÈS per Mallorca, ha reivindicat avui, en el marc del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, la necessitat d’un «pla estatal especial per combatre les ideologies contraries als drets humans com el nazisme, el feixisme, el racisme, l’homofòbia i l’antisemitisme». Per a Vidal el fet que l’Estat hagi contestat les preguntes escrites que ell va formular al Senat fa gairebé un any en relació a l’incident judeòfob en un acte de Falange a Madrid amb «tebiesa i poca celeritat» diu molt sobre «les mancances democràtiques d’un estat que no acaba de prendre’s seriosament que l’extrema dreta és la principal amenaça terrorista ara mateix a la Unió Europea».

Vidal ha volgut recalcar que cal un treball «integral, transversal i que posi el focus en el sistema educatiu per des de totes les institucions i la societat civil formar la ciutadania en els valors dels drets humans, el respecte, les llibertats fonamentals, la diversitat sexual i cultural i l’antiracisme» en línia amb el que s’ha fet a altres estats de la Unió Europea amb programes específics contra l’odi, el racisme i la ultradreta.

L’ecosobiranista ha recordat que l’any passat es va publicar a Espanya l’informe 'De los neocon a los neonazis. La derecha radical en el Estado Español', impulsat per l’oficina a Madrid de la Fundació Rosa Luxemburg i coordinat pel periodista Miquel Ramos «que informa de forma detallada sobre l’existència de desenes i desenes de grups i organitzacions que difonen ideologies d’odi a l’Estat Espanyol: des de grupuscles petits fins a partits polítics amb forta implantació i altaveu social com Vox» i que cal «unitat democràtica i consens antifeixista per combatre’ls».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys
Vestenalamerda,

Que un facha catalanista me considere un “mal mallorquí”, es música para mis oídos… 😘
Valoració:0menosmas
Per Vestenalamerda, fa mes de 2 anys
Mallorqui (I mal mallorquí, per cert):
Si vols provocar i que hi hagi debat i baralla, no assoliras el teu objectiu. Hi ha coses més interessants per fer, que discutir-se amb un fatxa que se fica a on no hauria d'estar i que tanmateix no raona ni canviara mai.
Valoració:0menosmas
Per mallorquí, fa mes de 2 anys
Me parece perfecto. Empecemos con las ideologías que han causado los mayores genocidios de la Historia, es decir, el nacionalismo y el comunismo.
OK, vidal?
Valoració:-1menosmas
Per Si no diuen res.és complicitat, fa mes de 2 anys
Si no fan res per evitar que tota aquesta gent tan anti-Català, que maltracta als catalanoparlants i se'ls nega a servir, a vendre o fins i tot a atendre si estan ferits o malalts, que els expulsen dels negocis a on treballen i que continuament els denuncien com si fóssin delinquents i giren llavors els fets, fent veure que son ells els agredits, puguin ser denunciats i rebin el càstic que el seu delicte mereix.
Si miren cap a un altre costat, si qian els escridassen obeeixen i giren la llengua perque el violent els ho ha ordenat, estan alimentat a tota aquesta guarda d'odiadors que de continusr així. el dia menys pensat provocaran un desastre.
Valoració:-1menosmas
Per quin desencís, fa mes de 2 anys
I els PSOEros no ho demanen per sí mateixos ?
Valoració:1menosmas
Per ¿?, fa mes de 2 anys
El millor pla contra el feixisme és que aquests que diuen que són esquerra plantin cara al capitalisme depredador, la resta són vuits i nous i cartes que no lliguen.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente