nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Ensenyat: «Durant dos dies hem vist com s’ha parlat de 'pasteres aèries' o 'avions pastera', una terminologia que alimenta el discurs d'odi»

Coincidint a la celebració de la Conferència del Clima (COP26) que aquests dies se celebra a Glasgow, el portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha censurat la passivitat del Govern espanyol davant l’emergència climàtica i ha reclamat més «sobirania mediambiental» per a les Illes Balears. En aquests sentit, el portaveu ecosibiranista ha denunciat, una vegada més, els entrebancs de l’executiu de Pedro Sánchez per a poder desplegar la totalitat de la Llei del Canvi Climàtic de les Balears impulsada per MÉS la legislatura passada.

Durant la mateixa compareixença, Ensenyat -en relació a l’ocorregut aquest cap de setmana a l’aeroport de Son Santjoan- ha censurat l’ús partidista del «drama humanitari» que viuen milers de persones. «Durant dos dies hem vist com s’ha parlat de 'pasteres aèries' o 'avions pastera', una terminologia que causa alarma i alimenta el discurs de l’odi al qual ja ens tenen acostumats alguns mitjans i, sobretot, alguns partits». Així, el portaveu de MÉS ha remarcat que «la qüestió per a nosaltres no és com arriben aquestes persones, sinó que hem de plantejar-nos perquè s’arrisquen per venir a Europa». Davant aquest panorama ha criticat la política migratòria de la Unió Europea.

Precisament, Ensenyat ha reclamat també a la UE més contundència davant l’actitud bel·ligerant del Marroc envers el Sàhara Occidental, coincidint amb el 46è aniversari de la marxa verda que va desembocar en l’ocupació del Sàhara. «Des de MÉS per Mallorca exigim al Govern espanyol que faci valer la seva posició davant la UE per a fer complir les resolucions de l’ONU i obligar el Govern del Marroc a acabar amb l’ocupació del Sàhara Occidental i que permeti l’exercici del dret del poble sahrauí a l’autodeterminació», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Calva bien calva..., fa mes de 2 anys

Calba, ben calba...

Valoració:-4menosmas
Per PSM, fa mes de 2 anys

És que me fareu tornar de dretes!

Valoració:-5menosmas
Per Tiberi, fa mes de 2 anys

Quines ganes tenc de veure desaparèixer n'Ensenyat dels mitjans de comunicació! Va dir que es retirava i va tornar xuclar càrrec en les eleccions següents, i a més amb unes declaracions d'un servilisme monàrquic vergonyant. Au, vés-te'n i no tornis!

Valoració:3menosmas
Per de asco, fa mes de 2 anys

¿A cuántos acoge en su casa?
¿Qué parte de su sueldo reparte entre los más necesitados?
Populismo y demagogia que dan asco.

Valoració:-7menosmas
Per Com sempre, fa mes de 2 anys

Com ens té acostumats Més, molts de temes, molts d'embulls, molts de culpables, llevat el Govern Balear que no soluciona cap problema.

Valoració:8menosmas
Per Marc, fa mes de 2 anys

Ensenyat, les Illes tenen un límit demogràfic, sí o no? Si és que sí, per què defenses la immigració il·legal?

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente