nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Palma acull aquest dijous la primera reunió plenària de la Comissió de les Illes europees sota la presidència de les Illes Balears

Palma acull aquest dijous la primera reunió plenària de la Comissió de les Illes de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d’Europa (CRPM) sota la presidència de les Illes Balears, ostentada per la presidenta del Govern, Francina Armengol, per a un període de dos anys, des de la seva designació al capdavant d’aquesta comissió el passat 15 d’abril.

La presidenta Armengol obrirà la reunió, una trobada per via telemàtica des del Consolat de Mar, i estarà acompanyada de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, i del director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, a més de diversos representants de la Comissió de les Illes que hi assistiran de forma presencial. Armengol és la primera presidenta de la Comissió, la qual també compta ara amb la primera dona en assumir la secretaria executiva, Claudia Guzzon.

La reunió comptarà amb la participació del president de la Comissió de Desenvolupament Regional del Parlament Europeu, l’eurodiputat Younous Omarjee, encarregat d’elaborar un informe sobre la cohesió i les illes de la Unió Europea, que posarà de relleu els reptes als quals han de fer front els territoris insulars i la necessitat de què les polítiques de la UE i, en concret la política de cohesió, s’adaptin a aquestes especificitats.

La Comissió de les Illes és una de les sis comissions geogràfiques de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d’Europa. Es va crear l’any 1980 i representa una població de devers 15 milions de persones. En formen part 21 autoritats regionals d’11 països. El seu principal objectiu és instar les autoritats europees i els seus estats membres a prestar una atenció especial a les illes, tot reconeixent els desavantatges derivats de la insularitat, i a aplicar polítiques que s’adaptin millor a la realitat insular.

A la reunió d’aquest dijous a Palma, juntament amb la representació del Govern i el president de la Comissió de Desenvolupament Regional del Parlament Europeu, també hi participen altres membres de la CRPM, com la nova secretaria executiva de la Comissió de les Illes, Claudia Guzzon; el secretari executiu sortint i director d'Afers Marítims i Clima, Giuseppe Sciacca; i el director executiu i a càrrec de Programes Europeus, Partenariats, Membres i Comissions Geogràfiques, Davide Strangis.

Durant la seva visita a Palma, el president de la Comissió de Desenvolupament Regional del Parlament Europeu, l’eurodiputat Younous Omarjee, també participarà divendres, entre d’altres actes, a la nova jornada del cicle d’actes organitzat pel Govern de les Illes Balears per promoure la participació a la Conferència sobre el futur d’Europa i abordar els reptes de les illes de la Mediterrània al si de la UE.

Aquesta jornada, que es celebra divendres a la Cambra de Comerç de Mallorca, també comptarà amb la participació, entre d’altres, de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, i del president del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, Rafel Ballester, qui exposarà el dictamen del CES sobre la prospectiva econòmica, social i mediambiental de les societats de les Illes Balears a l'Horitzó 2030 (H2030).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.