cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Noguera descarta «una pugna» amb Apesteguia i remarca que és una decisió personal: «El proper dirigent de MÉS hauria de ser una dona»

L'actual coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha assegurat que en la seva determinació de no presentar-se a la reelecció al càrrec al congrés del novembre «no hi ha una pugna» amb el recent elegit com a candidat del partit al Parlament, Lluís Apesteguia, i ha remarcat que es tracta d'una «decisió personal pensant en el projecte».

En roda de premsa, Noguera ha explicat el perquè de la seva decisió i ha insistit en la «bona relació» amb Apesteguia, però ha subratllat que la imatge del partit «no ha de ser uniforme». «Es tracta d'una opinió personal però el partit ha de ser representat per homes i dones», ha dit.

En aquest sentit, el coordinador ecosobiranista ha considerat que el proper dirigent «hauria de ser una dona». «Feia temps que ho pensava, però no volia condicionar, que si sorgien candidats homes, el coordinador no podia continuar sent-ne un altre», ha explicat.

Noguera va comunicar la seva decisió aquest dilluns a la Comissió Executiva, després de les primàries celebrades aquest cap de setmana en què a més d'Apesteguia com a candidat al Parlament, Jaume Alzamora va ser elegit com a candidat al Consell de Mallorca i Neus Truyol, a l'Ajuntament de Palma.

En les seves justificacions de no presentar-se a la reelecció, Noguera, exbatle de Palma, ha recordat que quan va decidir el novembre del 2019 ser el coordinador ho va fer amb la voluntat de respondre davant de tot el que el partit li havia donat. «No volia poder o ambició. Va ser un acte d'amor al projecte de partit», ha remarcat.

A la seva coordinació es va marcar quatre objectius, que aquest dimarts ha desgranat. Primer, que MÉS passés de ser una coalició a ser un partit, «cosa que es farà al novembre quan s'aprovin els estatuts». Segon, la creació d'una organització juvenil de referència, que ha suposat la creació de Mallorca Nova. Tercer, la presentació d'una marca estable dins MÉS per anar a les Eleccions espanyoles, cosa que Noguera ha qualificat com a «imprescindible per a nosaltres i per a les nostres illes». Quart, plantejar el projecte de MÉS més enllà de les eleccions, «pensant en Mallorca d'aquí a 15 o 20 anys per a tenir més profunditat».

A més de destacar el treball «brillant» del senador de designació autonòmica per les Balears, Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, no ha dubtat a donar el seu nom perquè fos el candidat a les Eleccions espanyoles. «M'agradaria que fes aquest pas», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

És que sa vida diària mos dóna exemples de com ses dones s'esforcen més i van més preparades i, no obstant això, a s'hora de triar un líder solen sortir molt més hòmens que dones, Ayusos a part. Alguna cosa no funciona

Valoració:0menosmas
Per Prudenci, fa mes de 2 anys

Com si fos una monarquia, el coordinador sortint indica qui l'ha de substituir, sols que en aquest cas, al contrari de la llei sàlica, n'exclou els homes. No van bé, però ja s'ho faran.

Valoració:4menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Apesteguia, benvingut sia. En Noguera millor que calli, té un mal perdre, que accepti que no ho ha fet bé i que es retiri amb elegància, que no vulgui embullar la troca amb feminismes de pa amb fonteta. Tots som persones i el que importa és la vàlua de cadascú, no el sexa. Apesteguia m'agrada perquè penso que engrescarà tot l'electorat que darrerament ens quedaven a casa puix un ja no sabia si votava Més o PSOE/UP. Això s'ha d'haver acabat, una cosa és pactar i l'altra entregar-se ideològicament per assolir un grapat de conselleries que, tanmateix, s'adaptaven al que manava n'Armengol. Espero, sincerament, que Apesteguia ho té clar i vol acabar amb aquesta entrega de claus, quasi incondicional, que fa Més al PSOE, cada vegada que han pactat per a governar plegats.

Valoració:7menosmas
Per fora, fa mes de 2 anys

Es primer que buida.

Valoració:5menosmas
Per Desideri, fa mes de 2 anys

Crec que intenta captar simpaties, adhesions... i vots en el partit.

Valoració:4menosmas
Per desbarats, fa mes de 2 anys

Quins desbarats. Homo o dona. ¡Que collons!. Sense dubtes, es o sa que heu faci millor. Lo de mig cos, no mos interessa.

Valoració:6menosmas
Per inca, fa mes de 2 anys

Crec que na Cifuentes, la de Cs, la de VOX al congrés i la de Campos del PP balear són clars exemples que per ser dona no ho fas millor ni ets millor, ha de sortir allò que la militància decideixi, i si ha sortit un home, ja està.

Valoració:8menosmas
Per un veí, fa mes de 2 anys

S'ha de donar el càrrecs a persones que valguin i capacitades, sense mirar si son dones o homes. Sinó, malament anam,

Valoració:11menosmas
Per Tiberi, fa mes de 2 anys

I per quina raó hauria de ser una dona? No és racista aquesta opinió? És evident que hi ha molts d'homes que haurien fet un paper bastant millor que el d'en Noguera.

Valoració:7menosmas
Per No entenc res del que diu, fa mes de 2 anys

Sincerament, no ho entenc. Crec que aquest home està un poc desorientat. Si plega perquè cal promocionar dones, per què ha de ser un home, el futur candidat a unes eleccions espanyoles? Crec que aquet home ha duit el seu partit a un carreró sense sortida i que ho comença a veure.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente