algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

La Justícia belga torna a ajornar fins el 23 de novembre la decisió sobre l'extradició de Valtònyc al Regne d'Espanya

La Justícia belga ha tornat a ajornar aquest dimarts fins el 23 de novembre, la decisió sobre l'extradició al Regne d'Espanya de l'artista mallorquí, Josep Miquel Arenas.

El jutge de Gant dóna aquest nou termini en no haver-se pronunciat encara el Tribunal Constitucional belga, al qual va preguntar si els insults al rei estan emparats per la llibertat d'expressió.

El tribunal havia citat a les parts aquest dimarts, després d'ajornar la data anterior de maig, però s'ha vist obligat a posposar de nou la decisió.

El setembre de 2020 va elevar a l'alt tribunal la qüestió sobre si les lletres de Valtònyc sobre la corrupció del rei espanyol estan emparades per la llibertat d'expressió en la legislació belga, que compta amb una norma del segle XIX que castiga els insults al monarca.

El cantant es va traslladar a viure a Flandes el juny de 2018 després de ser condemnat per l'Audiència Nacional espanyola per delictes d'«enaltiment del terrorisme» i «injúries a la Corona», una sentència dictada per delictes comesos entre 2012 i 2013 i posteriorment confirmada pel tribunal Suprem. La seva entrega ja va ser rebutjada per Bèlgica en primera instància fa tres anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per segur, fa mes de 2 anys

Monja (ya son ganas)
No confundas, cosa que haces, la libertad de expresión, con las barrabasadas que cantaba (un decir), este elemento contra otras personas. Bombas, metralla, goma dos etc. etc. Si esto es libertad de expresión...
Por cierto: Me gustaría saber si en Bélgica compone las mismas burradas contra la familia real belga o contra sus autoridades. Una curiosidad.

Valoració:-6menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

D'ajornament en ajornament fins a la victòria final...

Valoració:8menosmas
Per Monja, fa mes de 2 anys

@segur
Nmés deus voler la llibertat d'expressió per a TU.

Valoració:9menosmas
Per segur, fa mes de 2 anys

Se lo pueden quedar para siempre.

Valoració:-9menosmas
Per Esteve, fa mes de 2 anys

De Zasca en zasca a la justicia polititzada eSSpañola!!!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente