cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

El PSIB-PSOE celebrarà el 14è Congrés el 27 i 28 de novembre a Inca

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha anunciat la celebració del 14è Congrés dels socialistes de les Illes que tendrà lloc el 27 i 29 de novembre a la ciutat d’Inca. Un anunci que han realitzat els socialistes després d’una reunió aquest dilluns a la seu d’UGT on han aprofitat per a analitzar la situació política de les Illes Balears i repassar el curs polític que comença marcat pels congressos socialistes.

El portaveu del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha exposat que «serà un Congrès al que arribarem com el partit hegemònic de les Illes Balears, un partit fort, unit i sòlid que només té una preocupació: seguir treballant per als ciutadans de les Illes i fugir de la crispació, el renou i l’estridència de l’oposició».

D’aquesta manera, en les pròximes setmanes els socialistes convocaran un Consell Polític, el màxim òrgan de decisió entre congressos, per a aprovar el calendari del Congrés i presentar la Ponència Marc que fixarà les bases pel partit per als pròxims quatre anys.

Així mateix, la Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha aprovat tres propostes de resolució de cara al 14è Congrés. Bonet ha explicat que la primera és «una resolució de caràcter molt més polític, en la qual mostrat tot el suport a la tasca feta de les institucions, especialment des de l’esclat de la pandèmia».

A més, el socialista hi ha afegit que «ha quedat clar que la prioritat màxima dels socialistes ha estat protegir la salut de les persones, salvar vides, protegir els treballadors i mantenir vives les empreses per fer possible una recuperació justa, equilibrada i el més ràpida possible».

Bonet ha volgut aprofitar per a destacar «l’extraordinària feina fet pel Govern de les Illes Balears, liderat per la nostra secretària general, Francina Armengol, que ha estat capaç de complir aquests objectius des del diàleg i la negociació». «Així, ho demostra que Balears sigui la Comunitat amb un menor excés de mortalitat i també que liderem la recuperació de l’economia a tot el país», ha dit Bonet.

«No ens conformam amb aquestes dades, encara hi ha molta feina per fer; és per això, que els socialistes refermam el nostre compromís amb la ciutadania, assumint els reptes que encara ens queden per davant», ha expressat Bonet qui hi ha afegit que «ens trobam a la meitat de legislatura, amb una primera part marcada per la pandèmia, però ens queden dos anys de mandant fins al 2023 en el quals continuarem deixant-nos la pell perquè la reactivació arribi per igual a tota la ciutadania».

Propostes de resolució aprovades per l’Executiva

En total s’han aprovat tres propostes de resolució. La primera proposta ja explicada, de caire més polític, consisteix en donar suport a la feina feta des de les diferents institucions de les Illes Balears i especialment des de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19.

La segona proposta de resolució aprovada expressa la preocupació dels socialistes per la situació a l’Afganistan, especialment de les dones i nines, i es comprometen des de les institucions on estan representats a treballar per a evitar que es vulnerin els seus drets fonamentals i perquè es puguin repatriar amb seguretat els col·laboradors que hagin quedat al país.

La tercera proposta de resolució aprovada consisteix a impulsar la mobilitat sostenible en la qual, entre altres punts, s’ha acordat instar els companys socialistes amb representació institucional que continuïn fent feina per a capgirar l’actual model de mobilitat a les Balears i fer-ho menys depenent del vehicle privat a través de l’impuls del transport col·lectiu i facilitat els desplaçaments a peu, en bicicleta o amb un vehicle de mobilitat personal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.