muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030 del Govern espanyol critica els escàndols «de corrupció i impunitat» del Rei emèrit

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030 del Govern espanyol i secretària general de Podemos, Ione Belarra, ha criticat aquest dimarts els escàndols «de corrupció i impunitat» del Rei emèrit espanyol el dia en què es compleix un any de la seva fugida als Emirats Àrabs, la qual cosa al seu judici suposa «una greu anomalia democràtica a Espanya».

En un fil en el seu compte de Twitter, recollit per Europa Press, la ministra ha sostingut que la fugida de Joan Carles I «produeix un enorme descrèdit de les institucions». A més, Belarra ha lamentat que a «els fets» que ja es coneixien s'hagin sumat «revelacions sobre nous comptes ocults en paradisos fiscals, fortunes de dubtós origen i possibles vincles amb el tràfic d'armes».

«El fet que Joan Carles de Borbó visqui a tot luxe a Abu Dhabi mentre es persegueix penalment qui fa una cançó crítica amb la monarquia posa clarament en qüestió, a més de la llibertat d'expressió, el principi de justícia i igualtat davant la llei», ha lamentat Belarra.

En aquesta línia, per a la ministra «els qui impedeixen sistemàticament que el Parlament, seu de la sobirania popular, pugui prendre cartes en l'assumpte i conèixer les activitats presumptament il·lícites de la Corona, estan posant en dubte el principi mateix de monarquia parlamentària».

Per tot això, Belarra ha deixat clar que Podemos «continuarà treballant perquè la democràcia arribi a la Prefectura de l'Estat i per un horitzó republicà per a Espanya, com a projecte d'aprofundiment democràtic, de modernització econòmica i d'unitat sobre la base del reconeixement de la nostra plurinacionalitat».

Va ser el 3 d'agost de 2020 sota l'argument que volia facilitar-li la tasca com a monarca quan Joan Carles I va comunicar a Felip VI la seva decisió de sortir d'Espanya. Un any després, l'emèrit, en el radar de la justícia, encara no ha tornat a Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Teatre fel dolent, fa mes de 2 anys

Aquesta senyora no ha dit res que no sigui veritat. Però els que s'esqueixen les vestidures, pel simple fet de sentir dejectar sl cap de l'estat pels seus fets corruptes, haurien de recordar tots els presidents fe repúbliques democràtiques que han digut condemnats a presó per casos de corrupció, que han hagut de cumplir la sentència com garantia de tenir una democràcia sana.
I és que la dreta i l'extrema dreta s'aferren a la figura del rei només per ells tenir impunitatamb els seus propis delictes, per acusar als altres i que els condemnin només per les seves idees i per treurer-se de damunt als que els fan la contrària.
Saben que va de bé, fer pleitesia als poderosos per enfonsar als adversaris!
Ara bé, el senyor Borbó hauria de veure que tenir aquesta colla de bufons corruptes i generadors d'odi i d'injustícies que prediquen velles doctrines sanguinàries, llepant-li les botes, no fa altra cosa qur perjudicar seriosament a la seva imatge.

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Se me quedó en el tintero.
Jamás estaré de acuerdo con las presuntas barbaridades del señor que se ha ido a vivir a tierras árabes.
Ni de él, ni de nadie. Una vergüenza. Un escandalo.
Eso que quede claro.
Pero la podemita comunistoide debe estar donde, equivocadamente, la han colocado. El cargo le viene muy grande.

Valoració:-5menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Si Pedro tuviese lo que le hace falta, a esa miembra la hace callar.
Como persona de la calle que diga lo que quiera. Somos muchos que lo que larda no nos importa nada. Pero como ministra, tiene que ser leal a la Constitución y a S.M. El Rey. Si no le gusta, que se largue. Es lo que hay.
Estas cosas ocurren cuando eres rehén.

Valoració:-12menosmas
Per Quedar bé no costa res, fa mes de 2 anys

O s'ho pensen. Molta crítica i poca resolució. Si en comptes de governar amb el partit que dona suport al règim monàrquic, el PSOE, dedicassin el temps a crear una alternativa, segurament els de Podemos tendrien credibilitat. I qui diu Podemos diu tota la resta de partits que es limiten a donar suport al PSOE.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente