algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
22°

Més per Menorca negocia amb el Govern perquè les pràctiques dels professors que aproven oposicions siguin de dos anys

Més per Menorca ha traslladat aquest dimarts al conseller Martí March una proposta referent a la formació del professorat per tal que aquelles persones que han aprovat les oposicions facin dos anys de pràctiques remunerades abans d’aconseguir la plaça de forma definitiva. A dia d’avui, aquest període té una durada de només un curs. A més, aquestes pràctiques haurien de ser molt més exigents del que són actualment, ja que s’han convertit en un 'tràmit' que s’aprova gairebé sempre per defecte.

La proposta també inclouria que el professorat interí amb experiència i avaluació positiva de la tasca docent quedàs exempt d’aquest període de pràctiques.

Al respecte, el diputat Josep Castells ha recordat que l’element més rellevant per a la millora educativa és la qualitat del professorat i que una de les propostes d’Illes per un Pacte és justament la conveniència que la tutorització del professorat novell tengui una durada superior a l’actual i que formi part realment del procés de selecció.

A banda d’aquesta qüestió, Més per Menorca va posar damunt la taula la necessitat de trobar fórmules per a definir en la nova llei el paper dels centres educatius en la concreció del currículum. La nova llei estatal d’Educació preveu que els centres educatius podran determinar un percentatge dels continguts, però això ha de ser definit per la llei autonòmica que es debatrà al Parlament a partir de la tardor i que, de moment, no diu res al respecte.

Finalment, i pel que fa als temes que es tractaren a la primera reunió –el paper de l’educació no formal, la relació de l’escola amb l’entorn, i l’autonomia i projecte educatiu de centre– la Conselleria ja ha traslladat les seves contrapropostes als ecosobiranistes, les quals, en paraules del conseller Miquel Àngel Maria, seran ara «objecte d’anàlisi per part del partit, sempre amb la disposició d’arribar a acords abans que comenci el debat parlamentari del projecte de llei».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris