algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Bauzá diu ara: «Quan vaig impulsar el trilingüisme, la màxima pressió no va ser de la comunitat educativa, catalanitzada, sinó del PP»

184639

Aquest diumenge el web ultranacionalista 'El Español' publica un article titulat 'El PSOE blinda la immersió lingüística a les Balears, que segueix els mateixos passos que Catalunya' i que recull declracions, entre d'altres, de l'expresident del Govern, José Ramón Bauzá.

«Quan jo arrib i impuls el sistema educatiu trilingüe, no hi havia hagut cap polític que hagués legislat en favor de la llibertat d'educació i en contra del nacionalisme català», assenyala Bauzá.

L'ara eurodiputat i, també, alferes de l'exèrcit espanyol, diu que va desmuntar «l'estructura catalanista» i va eliminar el català «com a requisit d'accés a l'Administració».

La novetat és que ara diu que ho va fer sense el beneplàcit del Partit Popular, al qual acusa de «connivència amb el nacionalisme»: «Quan vaig intentar posar en marxa el trilingüisme, la màxima pressió no va ser només de la comunitat educativa, catalanitzada, sinó del meu propi partit, que em va demanar cedir a les pressions de les manifestacions i que renegàs del meu compromís electoral».

«Em deien que estava generant crispació... El mateix discurs que el de l'esquerra», denuncia l'avui polític de Ciudadanos. Bauzá troba que els intents de recuperar el català són 'inconstitucionals' i que «discrimina els castellanoparlants». Però no es dóna per vençut i assegura que farà tot el que estigui a la seva mà «per aconseguir que la llibertat educativa es compleixi sobre la base del dret constitucional que tenim tots els espanyols».

Les crítiques de Bauzá també abasten l'anunci de l'Executiu de Francina Armengol de modificar la Llei del Comerç per aconseguir que els comerços amb més de tres empleats garanteixin l'atenció en català. Una altra norma que en el seu moment va eliminar Bauzá. «És una aberració», considera l'expresident, que veu en la mesura «una forma amagada de promoure i facilitar la contractació de 'nacionalistes' en els negocis de particulars». «És terrible que es promogui aquest tipus d'infiltració des de les institucions públiques», denúncia.

Bauzá afirma que el nacionalisme campa a pler a les Illes Balears des de fa temps, amb el «beneplàcit» de Francina Armengol i la «connivència» del Partit Popular.

«Cal entendre que qualsevol mil·límetre cedit a un nacionalista és un mil·límetre de no retorn», proclama Bauzá, que crida a «arrencar d'arrel el germen separatista de l'Educació perquè no hi hagi generacions educades en l'exclusió i l'odi a Espanya».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

És a partir d'un sol empleat que s'ha de garantir s'atenció en català a un comerç de Balears i des Països Catalans

Valoració:3menosmas
Per Gabriel, fa mes de 2 anys

Com sempre. Els monolingües espanyols fatxes tenen enveja que aquí parlem 4 llengües i ells només una. No poden consentir que siguem més llestos que ells. Endavant II*II

Valoració:4menosmas
Per basta, fa mes de 2 anys

bauzá, t(r)il·lero.

Valoració:9menosmas
Per no ho sé, fa mes de 2 anys

Per cert, Bauzá ja ha aconseguit menjar de Bocs, o encara va errant cercant sa nova menjadora ?

Valoració:11menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Si hi ha odi a espanya és per culpa de gent com el bauzà, a veure per què educar en català vol dir tenir odi a espanya?. què té que veure una cosa amb l´altre?.

Valoració:12menosmas
Per A porgar fum!, fa mes de 2 anys

No vull perdre el temps, parlant d'aquest feixista trebucat.

Valoració:14menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-Endevant Francina, ......la inmersió llingüìstica ha estát un èxit total a Catalunya ja que tots els infants dominen tant el català com el castellà a pesar de les queixes i brams de la dreta casposa e inmovilista que tenim en aquest païs i que no se ne donen que el castellà s`aprent encare que un no vulgui.

Valoració:15menosmas
Per Tià, fa mes de 2 anys


I embolica, que fa fort.



Jo trob que tota aqueixa patuleia, tant les "velles i fracassades glòries" com aquest senyor, com les emergents que ara fan els possibles per enfilar-se fent reverències a Madrid, val més tenir-les vigilades però sense donar-los una importà,cia que no tenen.

Valoració:8menosmas
Per vergonya, fa mes de 2 anys

Bauzá, per vengonya humana natural, no hauries ni d´obrir la boca.
Arruix !

Valoració:8menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Un mallorqui,antimallorqui,espanyolista convinçut.No cál dir res mès del,apotecari alferez.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente