cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°

Unides Podem, MÉS i PSIB registren una iniciativa parlamentària de suport a Helena Maleno

Unides Podem, MÉS per Mallorca i PSIB han presentat aquest dilluns una iniciativa parlamentària de suport a Helena Maleno, defensora dels drets humans i de les persones migrades, que al mes de gener va ser deportada i expulsada del Marroc, on portava dues dècades residint.

«Demanam justícia, protecció i cessament de la criminalització i persecució que pateix l'activista de drets humans per defensar el dret de les persones migrants. La lluita en la defensa dels drets humans s'ha de defensar, no criminalitzar», ha assenyalat la diputada d'Unides Podem Cristina Mayor.

D'acord amb Unides Podem, amb aquesta Proposició no de Llei (PNL) se cerca condemnar les polítiques de qualsevol país que suposin una violació dels drets humans i la persecució i repressió dels defensors dels drets humans.

La proposta pretén reconèixer el treball d'Helena Maleno i «el seu impacte positiu en la democràcia i l'estat de dret». Per això, s'insta el Ministeri de l'Interior i el Govern del Marroc «a la cessació de la criminalització de l'activista».

En la iniciativa també s'hi insta el Ministeri i el Govern marroquí a protegir Maleno i la seva família «perquè pugui continuar exercint la seva tasca legítima de defensa dels drets humans, a més que des del govern de l'Estat es reparin els danys instigats a ella i a la seva família», han indicat des d'Unides Podem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.