algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Noguera reivindica el català i demana «més sensibilitat» al Govern d'Espanya

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, ha aprofitat la Diada de Sant Jordi, que se celebra aquest divendres, per a reivindicar el català i demanar al Govern d'Espanya «més sensibilitat».

Segons ha informat MÉS, el coordinador de la formació ecosobiranista ha aprofitat la Diada de Sant Jordi per a censurar el «monolingüisme imperant en les institucions espanyoles».

En aquest sentit, ha denunciat que «la legislació espanyola actua
com un mur de contenció que impedeix el plurilingüisme real i per tant discrimina aquells que empren de manera habitual una llengua diferent del castellà».

En aquest context, Noguera s'ha mostrat molest amb la campanya institucional que aquest 23 d'abril ha posat en marxa l'executiu de Pedro Sánchez a través de l'Institut Cervantes per a commemorar juntament amb el dia del llibre el «dia de l'espanyol».

Per a Noguera, «posar en marxa aquests tipus de campanyes i no tenir la mateixa sensibilitat amb la resta de les llengües que són oficials en els diferents territoris de l'Estat suposa un menyspreu i denota l'escassa voluntat del govern per a preservar i difondre la llengua catalana, així com el gallec i el basc».

Davant aquesta situació, ha reclamat al Govern espanyol complir els acords i tractats internacionals que ha ratificat, com per exemple la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

El coordinador de MÉS s'ha mostrat així de contundent després de participar juntament amb altres càrrecs de MÉS en la tradicional Diada de Sant Jordi. La comitiva ha visitat diferents llocs de llibreters per a mostrar el seu suport al món cultural en un any marcat per la crisi de la Covid-19. Noguera ha animat a la societat en general a «consumir cultura» i reactivar el sector.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llull, fa mes de 3 anys

Deixau de fer peticions i exigiu al PSIB accions reals.

Valoració:1menosmas
Per seguim fent cultura, fa mes de 3 anys

La Diada de Sant Jordi és netament catalana, i no del reino de las espeÑas. Així ells demostren el conscients que en són volent-se-la apropiar sota el subterfugi del seu Dia del libro, del libraco, o no se sap ben bé què...

Valoració:-1menosmas
Per Incoherent, fa mes de 3 anys

Avui toca remugar i demà continuar donant el suport al PSOE. Quina paciència que tenen aquests del PSOE. Que vagi viu, en Noguera, no guigui cosa que els socialistes perdin la paciència i l'envien de veres a l'oposició, a ell i al seu partit.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente