nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.8°

Vidal: «El PP i el PSOE ignoren les demandes del petit comerç votant contra la nova regulació de les rebaixes»

El senador per les Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, va defensar aquest passat dimecres al Senat la moció reclamant que les rebaixes només es puguin fer al gener i a l'estiu, durant entre una setmana i dos mesos, a criteri dels comerciants, i sempre dins del marc jurídic que decideixi cada comunitat autònoma.

MÉS ha assenyalat aquest dijous que la moció no es va aprovar al no rebre el suport dels dos grups majoritaris en la cambra, PSOE i PP, encara que en el Parlament si que havien estat partidaris de la iniciativa.

Vidal va recordar que «la liberalització de les rebaixes en 2012 només ha comportat desorientació entre consumidors i comerciants i un escàs dinamisme». A més, va concretar que l'experiència d'Afedeco, els autònoms i la Confederació estatal de Comerciants diu que hi ha «un gir».

Per a l'ecosoberanista, «l'efecte anomenada i d'eliminació d'estoc que tenien les rebaixes ha desaparegut i això és un problema greu» i ha afegit que, en una etapa de recuperació econòmica i amb ànim de dinamització del comerç local, és «indispensable que les comunitats autònomes puguin recuperar la capacitat per a establir períodes de rebaixes».

Així mateix, el senador autonòmic va recriminar a PP i PSOE que no donessin Senat faig costat a la moció, «que havia estat aprovada de manera unànime en el Parlament, també pel PSIB i el PP balear i que només es posin al costat dels autònoms i petits comerciants amb la boca petita».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.