algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Campomar critica la fusió entre CaixaBank i Bankia: «Ja hi ha municipis sense oficines bancàries i aquesta situació s’agreujarà»

MÉS per Mallorca considera que els serveis financers i bancaris són «essencials per a la població» i ha registrat una iniciativa al Parlament per a lluitar contra l’exclusió financera i posar la banca al servei de les persones. La Proposició no de Llei dels ecosobiranistes, segons ha explicat la diputada Joana Aina Campomar, vol que el Govern espanyol «obligui la banca a la transparència en les comissions i a complir una sèrie de serveis essencials, amb un mínim d’oficines per població i municipi».

Arran de la fusió entre CaixaBank i Bankia, consolidada recentment, Campomar ha recordat que «ja hi ha municipis sense oficines bancàries i aquesta situació s’agreujarà» i ha demanat a l’Estat que «posi regulacions i mitjans perquè els ciutadans no quedin sense serveis financers». «Les persones que tenen menys mitjans i són més vulnerables són les que pateixen més aquesta manca d’atenció i serveis», ha recalcat.

El text també demana «potenciar la funció social de les entitats financeres ètiques, les cooperatives de crèdit» i posa l’accent en exigir «llocs de feina estables» al sector, així com «mesures per garantir solucions i alternatives pels treballadors afectats per les fusions bancàries».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Allà va!, fa mes de 3 anys

Solució per guardar els doblers, segur que en trobarem qualcuna.
No estaran als bancs tradicionals però tendrem servei.

Valoració:2menosmas
Per Toni2, fa mes de 3 anys

Central Bank Digital Currency (CBDC).
Això només ès el principi, de aquí, posem deu anys, només hi haurà un banc a tot l'estat, que estarà supeditat a un banc central europeu.
O sigui que la tendència ès anar cap un banc central mundial i a una sola moneda.
One Order, One Tax, One Money, me pareix que ès lo que està ja en marxa.
Tot estarà control·lat, totas las operacions se faran electronicament com se fan actualment a Espanya un 40%, a EUA un 70%.
Si vols estar fora del sistema procura conservar las monedas metal·licas, las de paper i tal vegada se pugui establir transaccions clandentinas fora del Sistema.
Fora del Sistema monedas de 1, 2, 3, 10 grams de contengut de coure, monedas de plata de 10, 20, 30 grams de contengut de plata i monedas de 20 i 30 grams de contengut de or serian ideals per no dependre del Sistema.
La necessitat crearà la funció de transaccions clandentinas de monedas de cobre (o altre metal escàs i fungible), de plata i or.

Valoració:2menosmas
Per JOAN, fa mes de 3 anys

Crear una banca pública? VBankia va ser rescatada amb els nostres doblers. S'hagués pogut fer d'una altre manera

Valoració:4menosmas
Per plaicifre, fa mes de 3 anys

Millor que si mira la fusió de PSM i els castallanitzadors Iniciativa que va deixar els mallorquins d'esquerres sense ningú que defensi la llengua i la cultura.

Valoració:1menosmas
Per Menys que res., fa mes de 3 anys

Menys criticar i més evitar que passin desastres, per això vos vàrem votar. I si no podeu evitar els desastres, millor si sortiu dels governs.

Valoració:5menosmas
Per Ara és el moment, fa mes de 3 anys

És el moment per crear una banca pública o una banca dels ciutadans.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente