algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

El Parlament demana al Govern espanyol que puguin optar a ajuts tesis doctorals en tots els idiomes oficials

La Comissió d'Educació, Universitat i Recerca del Parlament ha aprovat una Proposició No de Llei (PNL) amb la qual insta el Govern espanyol a eliminar l'obligatorietat que les tesis doctorals o treballs de recerca siguin escrits en llengua castellana per a optar a les ajudes estatals i puguin estar escrits en altres llengües oficials de l'Estat.

Es tracta d'una iniciativa, presentada per MÉS per Mallorca i Més per Menorca, que ha estat aprovada aquest dijous per la Cambra. D'altra banda, durant la Comissió s'ha aprovat la sol·licitud de compareixença del rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, perquè informe sobre les mesures extraordinàries posades en marxa per la UIB davant la situació de pandèmia de la Covid-19.

Així mateix, la Comissió ha rebutjat una segona PNL, registrada per Cs, relativa a la implantació del professional d'infermeria en tots els centres educatius de les Illes. La portaveu d'Educació de Cs en el Parlament, Patricia Guasp, ha explicat que «els professionals sanitaris defensen la implantació generalitzada d'aquesta figura, ja que pot suposar un benefici inqüestionable per als alumnes, les famílies, el professorat i la resta de la comunitat educativa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 3 anys

"Y tanto" (o "Balmaño"),
Aquí no hi ha corralets que valguen, i no tens cera del Corpus ni éts de mel i sucre. Si no t'agrada que et responguin, deixa de dir dois que són producte de les metzines del franquisme que no vols vomitar. Tothom és esclau de les seves paraules, i per tant cada vegada que amollis un desbarat tendràs la resposta que et mereixes, fins que et caigui la cara de vergonya. No te'n deixaré passar ni una! Esper que t'hagi quedat clar.

Valoració:1menosmas
Per a I tant, fa mes de 3 anys

Crec endevinar que parles dels fatxes partidaris de Paco Franco, que van liquidar a tots els que no pensaven com ell, ara fa 80 anys. Si és així l´has encertat !

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

Una vez más y como no podía ser de otra manera, la "mosca cojonera", o sea el Sr. Matías, se ha metido en corral ajeno, sin que nadie le llamara. Siempre pendiente del parche, cual banderín de enganche, tan pronto como este se pone en movimiento, él acude. Es chico que vale para casi todo. Una perla de delicado "oriente", ese tal Matías. Lástima que tenga familiares que estén en constante "vomitación".

Valoració:-1menosmas
Per Macià, fa mes de 3 anys

"Y tanto",
Fins fa un parell de generacions, les llengües no s'imposaven perquè bona part de la població era analfabeta i qui exercia el poder no tenia manera de fer mudar la llengua hereditària de cap comunitat.
Les llengües només es poden imposar d'ençà que els estats tenen recursos (sobretot escoles i medis de comunicació) per baratar la llengua pròpia d'una societat, com ha volgut fer l'Estat espanyol amb les comunitats no castellanes, especialment durant el franquisme. En canvi, les comunitats castellanes han estat alfabetitzades en la seva llengua i no en cap altra. Vet aquí la diferència!
Com que al franquisme li faltaren un parell dècades per extirpar les llengües no castellanes, en arribar la democràcia encara vàrem esser a temps de rectificar aquella politica exterminadora i ara el català, el basc i el gallec són llengües plenament oficials a les comunitats on es parlen de fa segles.
Una altra cosa és que els nacionalistes espanyols no acceptin la nova legalitat i enyorin la política franquista de castellanització, però el problema ara el tenen ells, no els mallorquins que exercim el dret d'usar la nostra llengua sense emperons.

Valoració:3menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

A uno de más abajo. Por cierto, un copiador de seudónimos:



Y tú, presuntamente, hablas la lengua de los bucaneros que en el año 1229 invadieron esta y las otras islas, en nombre de la cruz y la espada en la mano, donde arrasaron, mataron (se habla de 20.000 isleños) y quemaron, todo lo que se movía. Y lo que estaba inmóvil, también. ¿Cuántos mallorquines todavía son propietarios de bienes inmuebles, procedentes de aquellos actos de rapiña?.
¿De qué estas hablando?. Muchas lenguas, alrededor del mundo, se han impuesto por los bestias (sic), de turno. Empezando por tus amigos.

Valoració:-7menosmas
Per uncanvimenut?, fa mes de 3 anys

És una rara avis, però que segueixi així, que voldrà dir que qualcuna cosa ja va canviant.



Llàstima que a qualcú com en Emigrante, pel mateix fet, li aparesquin butllofes al cos, però paciència eñero!

Valoració:2menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

És indignant i és una gran pena haver de demanar permís als invasors per poder fer tesis doctorals en la llengua propia. I llavors diuen que no som una colònia. Doncs si no ho som, potser és que som una merda.

Valoració:6menosmas
Per I tant!, fa mes de 3 anys

És de justícia. I jo no sé com els espanyolistes i castellanòfils poden presumir, de que la seva llengua preferida sigui la tercera més parlada al món. Si a aquesta marca l'han assolida a força de d'invadir, emigrar massivament i "a lo bèstia", prohibir, proscriure i d' acusant d'incultes i pròpies de selvatges, a les llengues originàries de les terres que invadien els castellans, així com i criminalitzant, perseguint, maltractant i humil.liant al que les parla i escriu.
Cap motiu d'orgull, més bé és motiu per estar empegallits.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente