algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Unides Podem considera «un insult» que el PP posés a l'IMAS persones «tan poc preparades» en la protecció dels menors

Unides Podem ha considerat aquest dijous «un insult» que el PP posés al capdavant del Servei de protecció de menors i de l'Institut Mallorquí Assumptes Socials (IMAS) «a persones tan allunyades de la realitat, tan poc preparades i tan poc sensibles a un tema tan important».

Així ho ha expressat la representant d'Unides Podem Aurora Ribot, després de la sessió la Comissió Política sobre Explotació Sexual Infantil en el marc del Consell Rector de l'IMAS, on aquest dijous han comparegut responsables de l'entitat durant la legislatura del PP en el Consell de Mallorca entre 2011 i 2015.

«És un escàndol que durant l'època del PP no es detectés ni un sol cas. No podem entendre que no es preocupessin ni per investigar-ho i més quan està demostrat que existia l'explotació sexual de menors a Mallorca», ha assenyalat Ribot, qui ha assegurat que «els dirigents el PP no sabien de cap protocol en marxa».

«Ens han explicat que no els consta que es dugués a terme un registre de fugides. No podem entendre com podien estar tan desconnectats de la realitat», ha criticat Per a Ribot, «aquesta jornada ha servit per a tornar a veure la cara de la dreta en la comunitat: col·locar als amics i res més». «El PP ha utilitzat als menors fins ara per a fer política, però en el moment de la veritat s'ha demostrat que no tenien ni idea del que passava sota els seus nassos», ha conclòs.

Per part seva, la consellera del PSIB Lorena Oliver ha lamentat «el cinisme del PP a utilitzar els casos d'explotació sexual infantil com a arma política quan ha quedat clar que és durant la seva legislatura quan els casos comencen a sofrir una clara escalada».

Per a Oliver, «és especialment cridaner que la Unitat de Valoració d'Abús Sexual Infantil reportés fins a 14 casos durant la legislatura del PP però, no obstant això, no es va fer cap intervenció per a prevenir o reforçar la formació dels tècnics en aquest aspecte».

"Es va paralitzar l'impuls que s'havia donat la legislatura anterior amb la creació dels protocols, no es va llevar cap instrucció respecte d'aquest àmbit, es va retallar en personal, es va detenir la formació als tècnics, es van deixar de fer els registres de fugides i, fins i tot, es van eliminar els tallers d'educació afectiu-sexual", ha indicat Oliver.

Segons ha explicat la consellera socialista, "ha quedat evidenciat que l'austeritat del PP va tenir un impacte directe sobre l'àrea de menors". "No creiem que cap polític sigui directament responsable dels casos d'explotació sexual infantil, ja que al llarg de les compareixences hem vist, que rarament els polítics tenien accés als expedients", ha afegit.

En la sessió també s'ha analitzat la gestió de Teresa Martorell, que va ser coordinadora de l'àrea d'infància i família durant la legislatura 2011-2015, i Antoni Mesquida, que va exercir com a vicepresident del *IMAS. Oliver ha considerat "alarmant" el "desconeixement i falta d'implicació que han donat a entendre que tenien els màxims responsables de menors".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Els caps encara en deuen seber menys., fa mes de 3 anys

Va posar Na Trepitja... ja no és la 1a. vegada.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente