nubes dispersas
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

El Parlament tornarà a debatre la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra els PGE

El Parlament tornarà a debatre dimarts que ve la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2021 en considerar que no atenen el fet insular.

Així ho ha acordat per unanimitat aquest dimecres la Junta de Portaveus, de manera que el ple tornarà a votar aquesta proposta que el passat 16 de febrer no va poder tirar endavant a la Cambra.

Cal recordar que, en un primer moment, la iniciativa va ser presentada per El Pi-Proposta per els Illes Balears, MÉS per Mallorca i Més per Menorca. Més tard, el PP i Ciudadanos es varen sumar a aquesta petició.

El portaveu del Grup Mixt-Més per Menorca, Josep Castells, ha celebrat que cap grup s'hagi oposat a incorporar aquesta iniciativa en l'ordre del dia. «Vull pensar que és un gest dels grups cap a una iniciativa que és d'interès per a totes les illes», ha assenyalat.

Castells ha destacat que aquesta proposta «ja compta amb la majoria absoluta de tots els grups» i ha insistit que «no és de dretes ni d'esquerres, sinó un instrument que la Constitució dona a les Balears per a compensar el factor d'insularitat».

Per la seva banda, el portaveu del Grup Popular, Biel Company, ha recordat que la iniciativa no va tirar endavant en el passat ple perquè dos diputats -del PP i Ciudadanos- no varen poder estar presents en la votació. «Realment hi ha els vots necessaris perquè pugui tirar endavant», ha indicat.

Des d'El Pi, la diputada Lina Pons ha mostrat la seva satisfacció davant la incorporació d'aquest punt en l'ordre del dia i ha demanat que «tothom estigui a l'hora de votar». «Sembla que aquest recurs arribarà al Tribunal Constitucional», ha destacat, alhora que ha afegit que és una proposta que «no va en contra de ningú».

En aquesta línia també s'ha expressat el diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà qui ha defensat que «és un recurs per la dignitat dels ciutadans de les Balears» i per «no callar davant d'un maltractament històric cap a les Illes».

La portaveu de Grup Ciudadanos, Patricia Guasp, ha assegurat que espera que la proposta finalment s'aprovi, ja que compta amb el suport de cinc grups de Parlament. «No estam demanant privilegis, sinó un tracte just per a les nostres illes», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.