algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Esquerra de Menorca exigeix l'indult de Pablo Hasél i reclama enfortir el dret a la llibertat d'expressió

Una pancarta reclamant la llibertat de Pablo Hasél durant una manifestació en suport del raper celebrada a Girona. | E.P.

Esquerra de Menorca-Esquerra Unida ha expressat la seva «preocupació» per les conseqüències «de la conflictivitat en el carrer derivades de l'empresonament de Pablo Hasél, que s'han produït a diferents ciutats de l'Estat, incloses les Illes Balears, i que han estat aprofitades per la dreta més reaccionària per atacar i desprestigiar el conjunt de les forces progressistes, amb l'acord i la cooperació d'alguns mitjans de comunicació que ja fa temps que van perdre l'objectivitat informativa».

Segons la formació política, «aquests atacs estan encaminats a desestabilitzar els Governs central i balear, en una estratègia iniciada des del primer minut després de les eleccions de 2019, fet que posa de manifesta la nul·la acceptació democràtica dels resultats d'aquelles».

Des d'Esquerra de Menorca-Esquerra Unida no només rebutgen la sentència contra Pablo Hasél, sinó totes aquelles «basades en una llei repressiva i que retalla i impedeix el lliure exercici de la llibertat d'expressió, com és la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda comunament com a 'Llei Mordassa'».

Des de la formació esquerrana defensen conseqüentment «la llibertat d'expressió, la no criminalització de l'expressió cultural i la llibertat de creació i expressió artística. Per això, a més de l'immediat indult de Pablo Hasél, que ja ha demanat oficialment el grup d'Unidas Podemos, entenem que és imprescindible modificar urgentment el Codi Penal en els aspectes relatius a aquests drets fonamentals i la derogació de la 'Llei Mordassa', per tractar-se de normes que limiten i criminalitzen el dret a l'expressió artística i a la llibertat d'expressió en general».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Deven estar molt orgullosos d'ells mateixos, fa mes de 3 anys

Supòs que els jutgesi fiscals posats per lea dreta, que han pudrit completament la Justícia i s'estan carregant la democràcia, se deven sentir orgullosos de les seves senténcies, en les que només han valorat si els acusats eren d'esquerres o de dretes, com la única causa de culpabilitat o d'innocència respectivament.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente