nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

L'independentisme guanya per primera vegada en vots i escons, supera el 50% dels vots i arrasa a Girona, Lleida i Tarragona

Les forces polítiques independentistes han superat en aquestes eleccions un dels principals reptes que s'havia autoimposat: aconseguir més de la meitat de vots en unes eleccions.

La suma de les candidatures explícitament independentistes que es presentaven en aquestes eleccions autonòmiques ha estat del 50,86% de total de vots.

La suma dels partits que han aconseguit representació parlamentària, ERC, Junts i la CUP, no supera el 50%, però sí si s'hi afegeixen els vots aconseguits pel PDeCAT, que no ha superat el llindar del 3%.

Pel que fa al número de diputats, la suma dels tres partits puja a 74 -33 ERC, 32 Junts, i 9 la CUP-, 6 per damunt de la majoria absoluta, fixada en 68 escons.

Sis candidatures independentistes

Això ha passat en unes eleccions a les quals els independentistes tenien més opcions que mai per escollir: 7 partits en comptes dels 3 que hi hagut fins ara: Junts, ERC i la CUP-Guanyem.

S'hi han afegit el PdeCAT i el Partit Nacionalista de Catalunya, sortits de l'àmbit convergent, Primàries, sortit del procés de primàries avalat per l'ANC.

Fora de Barcelona, l'independentisme arrasa

El bloc independentista ha arrasat a les circumscripcions de Girona, Lleida i Tarragona.

A Girona han sortit elegits 13 diputats independentistes i 4 d'espanyolistes.

A Lleida han sortit elegits 11 diputats independentistes i 4 d'espanyolistes.

I a Tarragona han sortit elegits 10 diputats independentistes i 7 d'espanyolistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Tabàrnia es veu que es queda en Bàrnia

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente