algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

MÉS reclama a la UE compartir la propietat intel·lectual de la vacuna per «garantir l'equitat i l'accés»

MÉS per Mallorca registrarà dilluns una iniciativa al Parlament perquè la cambra es posicioni a favor d'exigir al govern espanyol que «reconegui la vacuna contra la Covid-19 com un bé públic, així com la necessitat de compartir la propietat intel·lectual per a afrontar la pandèmia de manera global i garantir l'equitat i l'accés».

Així ho ha explicat aquest divendres el portaveu dels ecosobiranistes al Parlament, Miquel Ensenyat, que també ha destacat la necessitat de «donar suport davant els organismes internacionals que calguin a la proposta de compartir el coneixement científic desenvolupat per combatre la Covid-19».

Segons ha exposat Ensenyat, el text registrat per MÉS alerta d'una possible catàstrofe que «afecti els més desafavorits i de la necessitat de despullar-se de prejudicis i, sobretot, fer feina de manera decidida per reduir les desigualtats». MÉS per Mallorca demana deslligar la salut i l'economia globals dels interessos econòmics i per això el seu portaveu al parlament ha expressat que «la vacuna no pot estar lligada a patents, beneficis empresarials i especulacions dels més poderosos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.