cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

MÉS reclama «més control» a la Conselleria de Salut en el procés de vacunació

El diputat de MÉS per Mallorca en el Parlament Josep Ferrà, ha reclamat aquest dilluns «més control» a la Conselleria de Salut en el procés de vacunació de la Covid-19.

En roda de premsa, el diputat de MÉS s'ha referit a la Proposició No de Llei (PNL), que serà debatuda aquest dimarts durant el ple de la Cambra, sobre les vacunes. En aquest sentit, ha insistit que «ha d'haver-hi un control davant les males pràctiques d'algunes persones».

Per això, ha recalcat que el Govern ha de «donar seguretat i transparència» a la ciutadania en el procés de vacunació «fent-ho tot bé».

Ferrà ha subratllat que «hi ha gent que no s'hauria d'haver vacunat i ho està, així com gent que s'hauria d'haver vacunat i no ho està». «S'ha d'imposar un protocol des de Salut», ha exigit, alhora que ha asseverat que «ha de prevaler el principi que es vacuni a la gent que és indispensable, en aquest cas als sanitaris».

«Els treballadors de la sanitat i de les residències són prioritaris i són ells els qui han d'estar vacunats», ha indicat, alhora que ha assegurat: «Un regidor és substituïble en 24 hores, però un metge no».

D'altra banda, el diputat de MÉS en la Cambra balear s'ha referit a l'obertura d'un nou curs parlamentari i ha ressaltat la Llei de Ciència, que es debatrà en 2021 en el Parlament. A més d'insistir que MÉS estarà «vigilant» de la gestió del Govern de la crisi de la Covid-19, ha defensat «l'aposta» de la formació política per la ciència i la recerca. «Tots els esforços fets durant anys per a incrementar la recerca es posaran de manifest», ha afirmat.

A continuació, ha comentat la ponència d'insularitat que tindrà lloc al Senat, «que és conseqüència d'una iniciativa presentada pel senador de MÉS, Vicenç Vidal». Malgrat no comptar amb el vot de PSIB i PP al Senat, «que varen votar en contra de crear una comissió d'insularitat pròpia», Ferrà ha afirmat que MÉS presentarà en la ponència «els incompliments reiterats de l'Estat» amb les Illes.

En aquest punt, s'ha referit al Règim Especial per a les Balears (REB): «Hi ha hagut un incompliment per part de l'Estat i MÉS apuntarà per la responsabilitat al Senat».

Sentència Hasél

Durant la roda de premsa, el diputat de MÉS també ha comentat l'ordre de l'Audiència Nacional de l'ingrés a la presó del raper Pablo Hasél, per a complir la pena de nou mesos i un dia de presó que li va imposar el Tribunal Suprem al maig de 2020 pels delictes d'enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

Ferrà ha recordat «una qüestió important» per a MÉS: «Una institució com la Monarquia ha d'estar subjecta a un nivell de crítica més elevada i aquí s'està fent el contrari». Des de MÉS han assegurat que tant la Monarquia com el Rei «gaudeixen d'un nivell de protecció diferent al d'altres persones i hauria de ser al contrari». «No se'ls pot mirar ni insultar», ha finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.