algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

El Pi, MÉS per Mallorca i Més per Menorca insten el Parlament a presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra els PGE

El Pi – Proposta per les Illes Balears, MÉS per Mallorca i Més per Menorca han instat el Parlament de les Illes Balears a presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Les tres formacions han registrat la petició d’un ple extraordinari on s’haurà de votar aquesta iniciativa que té per objectiu que s’apliqui el REIB i que s’acabi amb la discriminació estructural de les Balears. En una roda de premsa conjunta, el portaveu adjunt d’El Pi, Pep Melià, el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, i el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, han comparegut per a explicar la proposta «ajustada a dret» i en defensa dels interessos generals de la ciutadania de les Illes Balears

El portaveu adjunt d’El Pi al Parlament, Pep Melià, ha deixat clar que els Pressupostos Generals de l'Estat incompleixen la normativa del REB sobre la insularitat. Segons Melià, «aquesta normativa és paper banyat i l'Estat ens està maltractant des de fa anys. Per aquest motiu, necessitam prendre aquesta decisió que esperam compti amb el suport de la resta de partits». Melià ha defensat que «en aquest moment tan complicat per a la nostra terra, hem d’anar units davant Madrid i reivindicar el que ens pertoca».

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assegurat que la proposta «neix des de la dignitat i la responsabilitat política». Segons Ensenyat, «és l’hora d’acabar amb el doble discurs dels partits estatals i capgirar la situació d’infrafinançament crònic que patim des de fa dècades». En aquest sentit, Ensenyat ha retret al Govern espanyol «els reiterats menyspreus a les Illes Balears i la necessitat ara més que mai de revertir una situació que ens limita i impedeix diversificar el nostre model productiu».

El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha explicat que la Constitució espanyola diu que l'Estat «ha d'atendre de forma particular les circumstàncies del fet insular, el que es tradueix en un REIB que garanteix unes inversions extres que no s'estan contemplant en els PGE. Per tant, els Pressupostos de l'Estat incompleixen la Constitució». Castells ha afegit que «coneixem les dificultats tècniques perquè prosperi aquest recurs, però creim que cal arribar fins al final perquè l'Estat sigui conscient de la indignació dels ciutadans de les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.