nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Noguera exigeix «més valentia» a Armengol per acabar amb «l'infrafinançament» de les Balears

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, ha demanat aquest divendres «més valentia» a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per a acabar amb «l'infrafinançament» de les Balears.

En una nota de premsa, Noguera ha exigit a Armengol «passar de les paraules als fets». En aquest sentit, ha alertat que MÉS, com a membre del Govern, mantendrà els seus compromisos.

No obstant això, ha assegurat que «lleialtat no és submissió» i ha preguntat a la resta de socis que conformen el Pacte: «Quant de temps més serà necessari que passi, abans que es decideixin a abandonar el parany de la disciplina de partit?».

Segons Noguera, el PSIB i Unides Podem han tengut «l'oportunitat de demostrar que eren un projecte útil» per als interessos de les Balears, i la resposta és «que no han fet res».

Davant això, Noguera ha defensat «canalitzar la indignació generalitzada i fer realitat la consecució d'un diputat en el Congrés amb veu pròpia i sense cap lligam ni disciplina partidista que només va en detriment de les Balears».

En aquest sentit, el coordinador de MÉS ha recordat el treball realitzat en els últims mesos «per a aglutinar sota una marca única, estable i duradora en el temps que uneixi a les diferents forces insularistes» d'esquerres i sobiranistes.

«Anam per bon camí, i estem convençuts que només d'aquesta manera ens farem escoltar en el Congrés com ja hem fet al Senat amb Vicenç Vidal», ha remarcat.

Noguera ha confirmat que els consellers de MÉS traslladaran aquest dilluns en el Consell de Govern la proposta de convocar la comissió mixta Estat-Goib. La proposta llançada aquest dijous pel coordinador Antoni Noguera serà plantejada de manera formal pels consellers ecosobiranistes.

Sense inversió per a la depuradora del Coll

MÉS-Estimam Palma ha criticat que el Projecte de Pressupostos de l'Estat (PGE) per a 2021 no contempli «cap mena d'inversió» per a les obres d'ampliació i renovació de la depuradora del Coll d'en Rebassa.

El coordinador dels ecosoberanistes a Palma, Miguel Ángel Contreras, ha qualificat «d'intolerable» que el Govern «no assumeixi les seves responsabilitats amb la nostra ciutat i ens torni a deixar a la cua del finançament».

En aquest sentit, MÉS-Estimam Palma ha recordat que la nova depuradora, tant en el seu cost com en la seva tramitació, «és responsabilitat de l'Estat i que la falta d'inversions per a la seva renovació per part del Govern ha suposat un problema ambiental i de salut pública important».

«Des de l'àmbit municipal ja hem fet el que era a les nostres mans, ara és quan l'Estat ha de complir amb la seva part», ha afirmat Contreras, qui ha exigit a l'Estat que «assumeixi les seves competències amb una estructura vital i urgent per a la nostra ciutat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.