cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

MÉS urgeix al Govern espanyol fer arribar els doblers del fons d'emergència

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Miquel Ensenyat, ha alertat aquest dilluns sobre el repartiment dels fons no reemborsables del Govern espanyol per a fer front a la crisi derivada de la gestió sanitària del coronavirus i ha assegurat que si les Balears reben menys que la resta seria «un error històric».

En roda de premsa telemàtica des del Parlament per a analitzar l'actualitat política, Ensenyat ha assegurat que «no s'acaba de confirmar» la xifra per a les Balears, si seran 400 milions d'euros. «Esperem que no torni a passar això de sempre, que les Illes rebin com les altres, però una mica menys», ha subratllat.

Per aquest motiu, ha exigit que es tengui en compte la situació del territori, on la crisi per la COVID-19 ha tengut un «major impacte per l'aturada de l'activitat turística». «Les Balears sempre ha estat solidària, és moment que aquesta solidaritat torni a nosaltres», ha expressat.

Dia de l'Orgull

El diputat ecosobiranista, en aquest sentit, ha sol·licitat al Govern espanyol que «asseguri i acceleri» l'arribada dels fons promesos, així com altres mesures. D'altra banda, Miquel Ensenyat ha reivindicat, en la setmana de l'Orgull, que aquesta sigui «una jornada festiva, però sobretot reivindicativa». Encara que aquest dimarts no hi ha sessió plenària, Ensenyat ha explicat que «es debatran dues PNL de reivindicació de drets del col·lectiu LGTBI».

Finalment, el portaveu de MÉS ha insistit en la «necessitat de parar esment» a les persones del col·lectiu reprimides i també condemnades pel franquisme. Per això, ha defensat la bandera de l'arc de Sant Martí penjada pel grup parlamentari «amb coneixement de causa». «Els jutges estan per a fer justícia i no política», ha reblat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.