algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

Més per Menorca demana a Armengol quins criteris seguirà per assignar els fons de l’Impost de Turisme Sostenible

Més per Menorca demanarà a Armengol, durant el Ple del Parlament el pròxim dimarts, on anirà a parar la recaptació de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i amb quin criteri ho decidiran els consellers Sánchez i Negueruela.

La pregunta la farà el diputat Josep Castells, qui ha lamentat que es passi «d’un model participatiu» –amb consells insulars, ajuntaments, i entitats proposant inversions sostenibles– a un sistema que confisca els doblers de l’impost i «els deixa en mans de la voluntat de dos consellers».

«Estam convençuts que els doblers dels ciutadans es dirigiran a inversions positives però, en democràcia, quines són aquestes inversions es decideix de forma participativa, i no de forma unilateral per part de dues conselleries», ha apuntat el portaveu de Més per Menorca.

Castells ha recordat que ara perillen projectes pressupostats que ja anaven «en la línia de la lluita més efectiva contra la Covid-19: la diversificació econòmica (per no dependre únicament del sector turístic) i la protecció del medi ambient».

Cal recordar que el Decret Llei 8/2020, que permet ampliar els hotels, modifica el destí de la recaptació de l’ITS (per llei, un impost de caràcter finalista, dirigit a compensar les externalitats negatives del turisme), i deixa en mans de les conselleries d’Economia i Hisenda redirigir arbitràriament els fons de projectes que encara no s'han posat en marxa a qualsevol causa en el marc de la lluita contra la Covid-19.

En qualsevol cas, encara que el Decret ja ha estat validat al Parlament, s’haurà de tramitar com a projecte de llei i, per tant, el Govern haurà de pactar-ne modificacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.