nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.37°
11°

El Govern enllesteix un decret per frenar la construcció en sòl rústic i 'fals urbà'

El Govern enllesteix les negociacions d'un nou decret llei. Aquesta vegada, emperò, té com a objectiu frenar la construcció, i ho afectarà als anomenats 'falsos urbans', en sòl rústic i en zones potencialment perilloses. Els partits que formen el Pacte ultimen a hores d'ara les darreres negociacions de manera que el Consell de Govern pugui aprovar el decret que ha impulsat la conselleria de Medi Ambient aquest mateix divendres.

La norma contempla la desclassificació de sòl urbanitzable no programat. El decret preveu que queden automàticament classificats com a sòl rústic, amb la categoria de sòl rústic comú, els sòls classificats pel plantejament general com a sòl urbanitzable no programat, amb vigència superior a vuit anys, que no haguessin aprovat inicialment el Programa d'Actuació Urbanística amb anterioritat a l'entrada en vigor de l'actual Llei d'Urbanisme i els classificats com a sòl urbanitzable destinats a ús residencial, turístic o mixt, que han de complir una sèrie de requisits.

Així, la regulació del Govern limita la possibilitat de construir el els anomenats sòls de 'fals urbà'. Es tracta d'un sòl aparentment urbà però mancat de serveis com aigua corrent o el clavegueram. La norma preveu la suspensió de llicències d'aquesta tipologia de sòl.

A més, segons ha pogut saber dBalears, pel que fa a l'edificació en sòl rústic, la norma minva els metres que pot tenir la construcció en sòl rústic (passa de 1.500 a 900 m²). Així i tot, es manté el mida de la parcel·la que fins ara permetia poder edificar en rústic (dues quarterades). Finalment, el darrer element que incorpora el decret que aprovarà el Govern amb caràcter urgent, és impedir la construcció en àrees potencialment perilloses, bé per perill d'inundació o bé per perill d'incendi. Es tracta, possiblement, de l'aspecte que pot afectar a més municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa mes de 3 anys

Crec que se tracta de 900 m3 i no de 900m2

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente