cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Govern espanyol evita pronunciar-se sobre el risc ambiental que per a Cabrera pot suposar l'ampliació de les aigües territorials algerianes

El senador Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha fet pública aquest divendres la resposta del Govern espanyol a unes qüestions formulades per ell al Senat espanyol a principis de febrer d'enguany on demanava a l’executiu estatal si n’era conscient de l'ampliació de les aigües territorials de la República d'Algèria i del perill que això podria suposar per a la correcta preservació del Parc Nacional de Cabrera, així com si es tenia al corrent el Govern de les Illes Balears.

Vidal ha fet constar que a l'informe-resposta estatal sobre les seves qüestions «es reconeix de forma explícita que es coneixia la situació des del 2018, que s'han fet gestions 'complexes' en el marc de Nacions Unides encara en fase de resolució i que no es va avisar el Govern de les Illes Balears que la decisió d'Algèria d'ampliar les seves aigües territorials podria afectar el Parc Nacional de Cabrera».

El senador de designació autonòmica ha volgut remarcar que la visita de la ministra espanyola d'Afers Exteriors a Algèria el passat 4 de març no va resoldre la qüestió i, per tant, «continua pendent que s'aclareixi, especialment a la ciutadania de les Illes Balears, principal afectada en potencia, què pot succeir amb aquesta qüestió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cogito, ERGO sum, fa mes de 4 anys

Això no s'arregla amb militars pegant trets i tirant bombes, no en faltaria d'altra.
Això s'arregla amb el treball dels diplomàtics i dels polítics, recorreguent als organismes internacionals, perque deixin sense efecte aquesta ampliació de les aigues internacionals i també, amb l'intervencio de la Justícia, perque investigui i jutgi a qui va deixar que un país subdesenvolupat ens robas les aigues jurisdiccionals i se ficas dins Mallorca. I que investigui si només va ser un acte d'incompetència, o si hi va haver qualque "sobre" per enmig.

Valoració:0menosmas
Per Sinosuro Minego, fa mes de 4 anys

I ha una possibitat que sembla que els patriotes espanyols no contemplen mai. "Mas vale honra sin barcos que barcos sin honra", diuen. No, el que val mes es tenir vaixells (que surin, a poder ser) i honra, pero aixo supondria ser seriosos. I on no n'hi ha no en pot ratjar, i a mes es impossible.

Valoració:4menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

@ ergo i els teus derivats - Per més que et vagis canviant el nom, cada vegada et vas descobrint més fins al punt de que ja et tinc molt comparat amb un personatge molt im-popular. I no et facis el dictador parlant de renegats perque tú en el millor dels casos ets un botifler (traïdor) si ets nascut a les Balears o fa temps que hi vius. No es pot renegar d'alló que no se'n ha sigut mai, MAI ho entens?

Valoració:4menosmas
Per ergo, fa mes de 4 anys

Poco importa quien gobierne en cada momento si no es capaz de defender lo nuestro. Ahora estamos hablando de Argelia, pero Marruecos ha hecho lo mismo hasta el punto de que "sus" aguas llegan hasta Canarias. Ni honra ni barcos. Y pensar que algunos de ese digital, que por cierto están instalados permanentemente en la utopía más vaporosa, reniegan del ejército. Así nos va.

Valoració:-4menosmas
Per És molt greu el que ha passat, fa mes de 4 anys

Resulta que quan van ocórrer aquests fets, el PP governava a l'estat espanyol i Rajoy, que llavors era el President, va fer el que millor se li dona: O sigui el no fer res.
Però el problema és més greu encara, que el de perdre el nostre parc marítim terrestre de Cabrera, perque Argèlia se l'hagi fer seu sense cap dret. És tan greu, perque darrera d'aquesta apropiació, hi ha els interessos d'una companyia que fa prospeccions petroleres, que fara que la reserva marítima s'en vagi a norris i a més de destrossar la fauna i ls flora, rebentaran el subsol amb la tècnica drl "fracking".
I jo no ho sé, però se m'ocorreix pensar si qualcú va cobrar per fer de Tancredo, no donant cap passa per aturar aquesta invadió i agressió i mirar cap a un altre costat.
Sort que tenim al senyor Vicens Vidal, que fara tot el possible per arreglar ho i esper que tot vagi bé.

Valoració:9menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

Mala peça al teler. I un Gobierno massa feble, per segons quins interesos o de qui, a defensar

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente