cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
28°

Esquerra Unida de les Illes Balears fa una crida a reivindicar la Tercera República espanyola

L'agrupació Esquerra Unida Illes Balears (EUIB) impulsa dues accions per aquest 14 d'abril, dia de la proclamació de la Segona República espanyola, que consisteixen a participar en la picada d'olles de les 21 h i a penjar la bandera republicana espanyola als balcons.

Ho fan, segons expliquen, «a causa de les presumptes activitats com a mínim poc ètiques que ha desenvolupat la família Borbó durant tota la democràcia». No cal oblidar que des d'Esquerra Unida i amb l'ajut d'altres entitats com el Partit Comunista d'Espanya (PCE) han impulsat una querella criminal contra 15 persones per una suposada trama de corrupció on podria estar implicat Juan Carlos I.

Amb aquestes accions volen «reivindicar que volem un estat republicà federal que respecti les identitats nacionals, les diferents llengues, cultures i garantitzi constitucionalment tots i els drets i necessitats de les persones treballadores d'aquest Estat». Els lemes de la campanya seran #JoFaigRepública així com #NiVirusNiCorona.

En paraules del coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, «no ens quedarem aturats, maldebé estam confinats, fem la crida a les 1.300 persones que composen el projecte polític d'EUIB així com a totes les persones que vulguin manifestar l'anacronisme antidemocràtic que és la monarquia així com reivindicar la seva alternativa, la República, la construcció de la qual ens ha de permetre poder decidir-ho tot».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Endavant ses atxes!, fa mes de 4 anys

La necessitam com el pa…!

Valoració:-1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

"El gener de 1928 apareix a Mallorca LA NOSTRA TERRA, una magnífica revista mensual d’Art, Literatura i Ciència que es publicarà fins a l’aixecament feixista-militar de juliol de 1936. En els editorials teoritza i propugna la reconstrucció nacional a partir de la llengua, la cultura i els eixos identitaris de la personalitat col·lectiva del conjunt de la nació. La revista comptava amb col·laboradors destacats d’arreu de Catalunya (Amades, Carner, Chabàs, Coromines, Fabra, Macabich, Martínez Ferrando, Maseras, Moll, Saltor, Soldevila, Villangómez…). En les seves quatre mil cinc-centes pàgines, no apareix l’expressió Països Catalans i, en canvi, és habitual la denominació Catalunya Gran i molt freqüent el gentilici catalans aplicat als mallorquins i als valencians. Els editorials i els nombrosos articles referits a la qüestió nacional catalana, són una font imprescindible de referència."


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:6menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

«Veieu-la bé, la nacionalitat catalana, espargida i esquarterada a través de les costes llevantines d’Espanya i més enllà de la mar, i fins més enllà de la frontera francesa. Per sobre aqueixa total Catalunya ha passat un fibló de raons d’estat artificials, de dogmes i doctrinarismes pedantescs, pels quals se l’ha volguda junyir violentament a una raça estranya, se li ha volgut rompre la seva unitat íntima i nadiua, i fins s’ha declarat estranger a una part del solar originari». Gabriel Alomar (1931)

http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:6menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral (...) Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». La Nostra Terra (1930)

http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:6menosmas
Per Xesc, fa mes de 4 anys

I qui diu Menorca diu qualsevol altra illa de l'arxipèlag o qualsevol altre territori de la nació catalana.

Valoració:7menosmas
Per Jaume, fa mes de 4 anys

Deu ser Esquerra Unida de les Illes Balears, perquè els de IU del ministre Garzón estan ben còmodes amb la monarquia de Felip VI. Efectivament, en tot cas república catalana, la que el senyor ministre Garzón, per cert, tan sovint dejecta.

Valoració:9menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

«Menorca és catalana, genuïnament catalana (…) [i cal] enfeinar-nos en la tasca, àrdua és ver, però també bella i justa de la catalanització radical de la nostra illa. (…) ens cal tombar els ulls vers la història i regenerar-nos com a poble lliure. (…) Res d’Estat Balear, res de provincianisme. Volem ser catalans, tot essent menorquins, com en són els empordanesos, els rossellonesos, els mallorquins mateixos. (…) Si Menorca és una regió catalana ha de seguir una política catalana.» Joan Timoner i Petrus, Menorquit (1931)

http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:7menosmas
Per Mallorquí i, per tant, nacional català, fa mes de 4 anys

A les Illes Balears allò que necessitam és la República catalana.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente