nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Vidal demana al Govern espanyol sobre el desplegament de l'exèrcit

El senador per les Balears Vicenç Vidal (MÉS per Mallorca) ha formulat una bateria de qüestions sobre el desplegament de l'Exèrcit en nombrosos llocs de l'Estat espanyol des que es va decretar l'estat d'alarma pel coronavirus.

«Preocupats pel desplegament de l'exèrcit espanyol a molts indrets de l'Estat i tot i que des del nostre antimilitarisme i pacifisme sabem que hi pot haver bona voluntat i feina en molts membres del cos, hem plantejat bateria de preguntes al Senat sobre l'operació Balmis», ha explicat Vidal mitjançant Twitter.

Amb les qüestions, Vidal demana quines pautes d'actuació concretes i precises ha donat el Govern d'Espanya a l'exèrcit de manera prèvia al seu desplegament i si aquestes pautes consten en algun document escrit. A més, també demana si aquesta operació ha estat consensuada amb les diferents Comunitats Autònomes. «En cas afimartiu, quin tipus de comunicació hi ha hagut amb elles? En cas negatiu, creu el Govern espanyol positiu poder consensuar les mesures que s'estan prenent durant la crisi de la COVID-19?», afegeix Vidal a la qüestió.

«Dita operació té com a objectiu patrullar els carrers de les ciutats de l'Estat per a assegurar el compliment de l'estat d'alarma. Al respecte: té el Govern espanyol dades objectives que avalen un incompliment sistemàtic del confinament per part de la ciutadania?», demana en una altra qüestió.

Vidal també demana si el Govern espanyol disposa de dades objectives que avalen la incapacitat manifesta del conjunt de les Forces i Cossos de Seguretat per a vetlar pel compliment del confinament, quines són aquestes dades i en quins punt de l'Estat.

Per una altra banda, el senador vol saber a quants municipis de les Illes Balears s'exté l'operació Balmis, quin criteri s'ha seguit per a concretar l'abast de dita operació i si existeix sol·licitud expressa dels batles d'aquests municipis perquè l'exèrcit es desplegue en els seus termes municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Goriet, fa mes de 4 anys

Balneario! No vares ser capaç ni d'aprendre a escriure "en la lengua del imperio"!

Valoració:0menosmas
Per La veritat, fa mes de 4 anys

Vidal és home molt preparat, però sobre tot és un gran polític, que treballe per les nostres illes, que no té por d'enfrontar se amb els poders fàctics ni amb ningú.
I quan els pirreumes intel.lectuals, tan maleducats ells perque son fills del feixisme l'insulten, encara el fan més gran.

Valoració:2menosmas
Per Pepeta, fa mes de 4 anys

Subscric tot el que dius, @toniF.
I penso que l'exèrcit només s'ha de fer servir per operacions de.neteja i muntatge de instal·lacions. Però no tenen competències no formació per tractar amb els civils.

Valoració:1menosmas
Per balearium, fa mes de 4 anys

Algunos indigentes intelectuales no saben que ya tenemos ejercito, que tiene sueldo y que es de todos.

Valoració:-1menosmas
Per vacuna, fa mes de 4 anys

Pobre hombre, para la estulticia no hay vacuna segura.

Valoració:-1menosmas
Per Balearium, fa mes de 4 anys

A este personaje le preocupa mucho el despliiegue del ejercito sera cateto.

Valoració:-1menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Necessitem l´exèrcit per tres raons: primera perquè no tenim el nostre, segona perquè el paguem i tercera perquè no hi ha més remei.

Valoració:-6menosmas
Per Toni F, fa mes de 4 anys

A la fi un politic que es guanya el sou. Sens dubte, votaré més en les pròximes eleccions. Gràcies al Sr. Vidal per fer política de la bona, sempre mirant per Balears i la seva gent.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente