algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Castells demana al Govern que aclareixi les «contradiccions» sobre la policia autonòmica

El diputat de Més per Menorca Josep Castells intepel·la aquest dimarts el Govern al Parlament respecte de la seva política en relació a l’autogovern.

Concretament, el portaveu dels menorquinistes demanarà a la consellera de presidència, Pilar Costa: d’una banda, quina és l’agenda del Govern per completar les competències que l’Estatut d’Autonomia de 2007 preveu que assumeixin les Illes Balears; i, d’altra banda, quina és l’agenda per acabar de traspassar als consells les facultats que també preveu el text estatutari.

Respecte del primer apartat, Castells intentarà que el Govern aclareixi d’una vegada per totes quines són les «veritables intencions del Govern respecte la definició d’un model policial autonòmic».

Cal recordar que en una compareixença al mes de setembre la consellera responsable d’Interior, Isabel Castro, va afirmar que aquesta no era una prioritat del Govern. Des de llavors, Castells ha demanat amb insistència si el Govern pensava complir amb el compromís recollit a la llei de definir un model propi de policia, com a primer pas per estudiar la creació d’aquest cos, previst a l’Estatut d’Autonomia. Aquest document havia d’estar llest el mes de desembre i, tot i que no s’ha fet, durant la sessió plenària de dia 12 de febrer la consellera va afirmar que s’estaven fent passes per a crear el cos de policia autonòmica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.