algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

El Parlament s'haurà de posicionar aquest dimarts sobre la torre de control de l'aeroport de Menorca

Més per Menorca forçarà el Parlament a posicionar-se aquest dimarts sobre la torre de control de l'aeroport de Maó. La cambra debatrà una iniciativa presentada pels menorquinistes on es demana a AENA de construir una nova torre de control a l'aeroport de Menorca, tal com està previst i pressupostat des de fa anys, després que els controladors aeris hagin advertit que és una errada comptar només amb una torre de control remot sense renovar totalment la torre convencional.

El diputat i portaveu del grup parlamentari, Josep Castells, ha recordat que l'aerport de Menorca és «una infraestructura crítica per al benestar dels menorquins» i que, per tant, «no es poden començar a fer proves amb noves tecnologies fins que no hi hagi una torre convencional nova i moderna, amb les màximes garanties de seguretat».

«Sospitam que AENA vol fer la torre de control remot per estalviar-se la construcció d'una torre de control convencional. No hi podem estar d'acord de cap manera», ha apuntat Castells.

Altres qüestions de la moció

La moció també cerca un posicionament positiu del Parlament respecte de la millora de les compensacions pel tràfic de mercaderies.

«Està clar que la connectivitat és un dels grans temes de la política menorquina, però dins d'aquest gran tema hi ha petites qüestions que serien bones de resoldre, com són les compensacions pel tràfic de mercaderies, que ara són molt ferragoses», ha dit Castells, qui ha explicat que les compensacions «arriben molt tard» i que les empreses «mai no saben de quina quantitat disposaran perquè depèn de la disponibilitat pressupostària. Per això demanam que hi hagi una quantitat fixa i que els tràmits siguin tan àgils com ho és el descompte de resident per als ciutadans».

A més, la inciativa que es debatrà aquest dimarts inclou altres punts que fan referència a la millora de la connectivitat aeria i marítima. Per exemple, es demana la intevenció, si s'escau, davant d'organismes reguladors de la competència per mor de la concentració d'Air Europa i Iberia en una sola companyia. També s'exigeix la negociació del Govern amb l'Estat i la Comissió Europea per establir una OSP en la ruta aèria entre Menorca i Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.