algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

Santiago: «El que ha de fer-se és perseguir el delicte, que hauria de ser el centre del debat»

La consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha advocat per «deixar d'enfocar el tema en les víctimes» davant els presumptes casos d'explotació sexual a menors tutelades per l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) i ha considerat que «el que ha de fer-se és perseguir el delicte, que hauria de ser el centre del debat social i polític».

Així ho ha expressat en declaracions als mitjans abans de participar en la jornada 'Superació, una qualitat que ens iguala', organitzada per l'associació de persones extutelades Apeib i que se celebra aquest dijous en el Centre Flassaders. «Hem de revisar els centres, els protocols, els tipus de processos terapèutics però tots els esforços han de centrar-se en qui detecta, com detecta i qui fa que estiguin explotades sexualment», ha argumentat la consellera.

Així mateix, en relació amb la seva compareixença en el Parlament dimarts que ve, Santiago ha recordat que «no parlarà de temes que no són competència seva», sinó que «només parlarà dels seus centres».

El director de l'OBIA alerta que «aquestes situacions són contagioses»

El director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), Serafín Carballo, ha afegit, per part seva, que en aquests moments «hi ha molta feina per fer» en el sentit de «revisar quines coses poden millorar-se» des de les institucions.

«No hem sabut protegir als joves que no es deixen protegir», ha reconegut Carballo, afegint que «toca espavilar i cercar solucions». En relació amb mesures concretes, ha proposat millorar la coordinació i monitoratge entre els agents implicats i considerar els casos de nines «escapolides com a situacions d'alt risc».

Aquest tema va sortir arran d'una violació grupal a una menor tutelada per l'IMAS, entitat dependent del Consell de Mallorca. L'agressió sexual es va produïr, segons fonts pròximes al cas, en un pis del Camp Redó, la passada Nit de Nadal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.