nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Noguera i Vidal reclamen a l'Estat que retorni la casa d'Emili Darder a Palma

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera i el senador autonòmic Vicenç Vidal, han comparegut aquest dimecres davant la que fou domicili del darrer batle republicà de Palma, Emili Darder (1895-1937), assassinat per les tropes franquistes el 24 de febrer de 1937.

Noguera i Vidal han volgut escenificar un cop més una «històrica» reivindicació dels ecosobiranistes, el retorn de l'habitatge situat al carrer Antoni Franch i Planas, actualment ocupada per la Delegación de Defensa de les Balears. Cal recordar que la casa de Darder fou requisada i expropiada per les autoritats franquistes, a la ciutat de Palma. Així, Vicenç Vidal ha reivindicat «la d'un expoli que ja ha durat massa, fruit d'un botí de conquesta, que és un escàndol democràtic». El senador ha anunciat la presentació d'una moció al Senat reclamant el retorn de l'immoble per part de l'Estat espanyol a la ciutat de Palma «per, d'acord amb els familiars, la creació al seu interior d'un centre d'interpretació sobre drets humans i civisme».

Per la seva banda Noguera ha volgut recordar que «el president espanyol Pedro Sánchez es va comprometre, a la investidura, en iniciar la devolució de diferents immobles confiscats pel franquisme, com el Pazo de Meirás, a Galícia, i en aquesta línia caldria retornar immediatament el domicili del batlle Darder». El coordinador de MÉS ha assenyalat que «no s'entendria i seria una befa als palmesans, que una administració progressista es negués que l'Estat i el ministeri de Defensa retornin la casa d'Emili Darder, víctima de la dictadura, a Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 4 anys

A Espanya la transició fou simplement un "emblanquinat" dels assassinats, expolis, robatoris i altres herbes dels franquistes. Va fer, i encara hi seríem a temps un Nüremberg, on es jutjassin els actes de la dictadura i quedàs reflectida tota la repressión patida per moltes persones, i aquest que veim ara és un més, com ho foren les multes, robatoris, expol·lis i més que practicà sistemàticament el règim, moltes vegades en benefici de particulars.

Valoració:1menosmas
Per Que no el donin a l'Ajuntament, fa mes de 4 anys

Aquest immoble hauria de passar a ser propietat de la familia, que si el vol deixar de manera gratuita o amb un lloguer simbòlic a l'Ajuntament de Palma per fer un centre d'interpretació dels Drets Humans o el que estimin necessaris, pero mai fer una donació. Perque si el Trifatxet entras a governar l'Ajuntament, desmantellarien el centre cívic i el retornarien a Defensa o coses encara pitjors, com fer un museu del Franquisme o regalar lo a la Fundación Francisco Franco si no li trobaven una finalitat encara més humil.liant.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente