algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Més per Menorca s'abstindrà en les esmenes a la totalitat dels Pressuposts si el Govern no es fa enrere en dues «errades clamoroses»

Més per Menorca ha amenaçat aquest dimarts en abstenir-se en la votació a les esmenes a la totalitat del Pressuposts Generals 2020 que tindran lloc el pròxim dimarts al Parlament si el Govern no rectifica en allò que els menorquinistes consideren dues «errades clamoroses» d'aquests comptes, en paraules del diputat Josep Castells.

En primer lloc, Més per Menorca exigeix que no es faci el metro del Parc Bit. «És un greu error dedicar 20 milions d'euros a un projecte que no té justificació tècnica ni un retorn econòmic». Més per Menorca considera que hi ha altres alternatives com, per exemple, ampliar les freqüències amb busos elèctrics, amb un cost molt menor.

MxMe no comprèn perquè, en comptes d'aquesta obra sense sentit, no es destinen més doblers a la conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, que només compta amb 45 milions d'euros. «El Govern no està fent una aposta real pel canvi de model econòmic. Si es destinassin els 20 milions d'euros que costarà el metro a polítiques d'innovació perquè les empreses puguin ser més competitives, avançaríem realment cap al model del qual el Govern s'omple la boca». El diputat ha sentenciat que «és paradoxal que la conselleria d'Yllanes, que és clau per al canvi de model econòmic, no tengui els doblers suficients».

En segon lloc, que els 6 milions previstos per fer el conservatori de Maó amb càrrec a l'Impost Turístic es dediquin a millorar la xarxa de sanejament de Maó, el que permetria un millor aprofitament de les aigües residuals de la ciutat: «El Conservatori de Maó s'ha de fer i es farà, però es farà a càrrec dels comptes de la Conselleria d'Educació», ha asseverat Castells, qui ha reiterat que l'Impost Turístic no es pot dedicar «a finançar inversions i despeses que no tenen a veure amb allò que diu la llei».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.