algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

El Parlament debatrà sobre el finançament de les Balears en el primer ple de la legislatura

El Parlament debatrà aquest dimarts, a partir de les 10.00 hores, sobre la gestió econòmica de les Balears i el finançament de l'arxipèlag, i es presentaran dues Proposicions no de Llei (PNL) del Grup Parlamentari Popular i del Grup Parlamentari Ciudadanos, entre altres temes.

En concret, el PP presentarà una PNL de mesures urgents en matèria d'habitatge, arran de «l'alarmant situació d'accés a l'habitatge que es pateix a les Balears per part d'alguns segments de la població».

L'objectiu d'aquesta iniciativa és incorporar 8.000 habitatges durant els propers quatre anys, modificar les normes urbanístiques per a destinar el sòl urbà a la construcció d'habitatges per a ciutadans amb rendes baixes i mitjanes i implantar un impost de tipus reduït del quatre per cent per a la compra d'habitatge habitual a les Balears, entre d'altres qüestions.

Pel que fa a la PNL de Ciudadanos, el Grup Parlamentari sol·licita que l'hemicicle condemni «la difusió i neteja d'imatge de persones que han estat condemnats per pertinença a grup terrorista» en relació a una entrevista a Arnaldo Otegi realitzada el 26 de juny per Radiotelevisió espanyola al programa 'La Noche en 24h'.

D'altra banda, el portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, demanarà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, quines mesures d'eficiència posarà en marxa el Govern per fer front al «forat de més de 500 milions d'euros en els pressuposts de la comunitat».

Per la seva banda, el portaveu del Grup Parlamentari Mixt, Josep Castells, demanarà a la presidenta si ha tengut ocasió d'explicar-li al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, «com es fa un govern de coalició».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.