algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Ensenyat reclama que es millori la Llei de Finançaments dels Consells

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha reclamat aquest dilluns millorar la Llei de Finançaments dels Consells. Durant una intervenció al Parlament, Ensenyat ha assegurat que es tracta d'una qüestió «prioritària per a poder complir amb les seves responsabilitats i competències de les institucions insulars».

En aquest sentit, ha recordat que la Llei vincula el finançament dels consells als ingressos de la CAIB, i que estableix una garantia de mínims. Això, segons Ensenyat, permet que a mesura que augmenten els ingressos de la Comunitat Autònoma, augmentin també les aportacions que es transfereixen als consells insulars. No obstant això, Ensenyat ha insistit que la llei de finançament agafa com any base l'any 2012, sense correccions ni actualitzacions. «Per a definir quin finançament es vol donar als consells insulars es parteix d'un any dolent per als consells. No podem estar supeditats a una fórmula que té com a base els pitjors anys de la crisi econòmica. Hem d'avançar-nos a tota mena d'escenaris i per a evitar que en el futur el finançament insular estigui compromès hem de modificar aquesta variable. Aquest és el gran repte», ha conclòs Ensenyat.

El president del Consell també ha apostat per continuar avançant en el traspàs de competències. «En el cas de Mallorca és absolutament necessari que des del Consell es gestioni de manera global la mobilitat de l'illa. Ara per ara, tenim competències en carreteres i no en transport terrestre, com ocorre a la resta d'illes. Si assumim la gestió íntegra serà molt més fàcil, i per descomptat eficient, projectar i posar en marxa un pla de mobilitat sostenible i, per damunt de tot, realista», ha assenyalat.

Ensenyat ha fet aquestes propostes a la sessió inaugural de la Comissió General de Consells Insulars que aquest dilluns ha quedat constituïda al Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.