nubes dispersas
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

El Parlament demana destinar part dels ingressos de l'impost turístic a la millora de depuradores

La Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial del Parlament ha acordat aquest dimecres instar al Govern a destinar part dels ingressos procedents de l'impost turístic a la millora de depuradores, emissaris i dessaladores de les Illes.

Es tracta d'un dels punts d'una proposició no de llei presentada pel PP i debatuda aquesta tarda al Parlament. En virtut del text aprovat, la Cambra també sol·licita al Govern que tots els emissaris submarins compleixin els requisits per a poder abocar al medi marí.

Aquests dos punts s'han aprovat per unanimitat, si bé el text també incloïa un altre per a demanar un pla pluriennal de millora dels emissaris que ha estat rebutjat per un vot de diferència (sis vots en contra i cinc a favor).

La iniciativa ha estat presentada per la diputada del PP Margaret Mercadal, que ha mantengut que aquesta legislatura «el Govern no ha fet res per millorar els emissaris. En aquest sentit ha recordat episodis d'abocaments i incidències en diferents punts de les Illes i ha sostengut que la millor manera d'invertir l'impost turístic és «posar solució» a aquest problema.

Durant el debat s'han discutit tres esmenes de modificació presentades conjuntament per MÉS, PSIB i Podem, defensades pels diputats Miguel Gallardo, Silvia Limones i Carlos Saura respectivament, però el PP no les ha acceptat.

Badia d'Alcúdia
D'altra banda, la Comissió ha rebutjat una altra proposta, aquesta vegada presentada pel PI, amb la qual pretenia que el Parlament comuniqués al Govern d'Espanya «la voluntat que s'estudiï la possibilitat de l'ampliació de qualsevol de dues de les depuradores existents» (Santa Margalida i Son Serra de Marina) en un radi de set quilòmetres de Can Picafort per a tractar les aigües residuals de la zona.

L'objectiu era possibilitar «la reutilització de les aigües tractades i cercar totes les alternatives possibles per a evitar l'abocament d'aigües residuals tractades o sense tractar en la Badia d'Alcúdia»

La iniciativa, presentada pel diputat Josep Melià, ha estat rebutjada amb sis vots en contra i quatre a favor. Durant el debat s'ha discutit una esmena de modificació de MÉS, Podem i el PSIB, defensada pels diputats Miguel Gallardo, Silvia Limones i David Martínez, però el PI no l'ha acceptat.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.