algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Més per Menorca presenta una bateria de qüestions al Govern espanyol davant l’incompliment dels generadors

Més per Menorca ha presentat una bateria de qüestions al Govern espanyol per a exigir, novament, que compleixi amb el compromís de dur a Menorca els generadors elèctrics. Ho ha fet a través del senador Bernat Picornell (ERC).

Ho fa després que la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, s’hagi mantengut en la idea de no posar els generadors, malgrat la promesa feta el mes de novembre quan va visitar l’illa.

A la qüestió escrita es recorda que Menorca va patir una «greu pana elèctrica conseqüència dels efectes d’un cap de fibló» el mes d’octubre passat i que, «durant més de 55 hores molts municipis varen estar sense llum deixant sense subministrament més de 50.000 persones». L’apagada, continua explicant el text, es va solucionar mitjançant generadors elèctrics que varen haver de venir de l’exterior, perquè Menorca no en té de permanents.

L’objectiu és el mateix que el partit du perseguint durant els darrers mesos: «reclamar que es compleixi el compromís del Govern espanyol d’instal·lar, almenys mentre no es restableixi la connexió elèctrica amb Mallorca, generadors per donar resposta a possibles fallides en el sistema elèctric. Cal recordar que, a dia d’avui, l’illa continua sense generadors permanents».

Per tot plegat, la qüestió escrita dirigida al govern de l’Estat conté una sèrie de qüestions com: quines solucions planteja el Govern per a que no torni passa; com pensa actuar el Govern espanyol en cas que es torni a produir una situació meteorològica similar; o per què encara no s’han instal·lat els generadors promesos i quin calendari es pensa seguir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.